co moze byc przyczyna ubywania plynu chlodzacego niewielka ilosc ucieka mi z silnika mozliwe ze idzie w olej samochud zostawia plamy na chodniku i ma caly czas mokra miske
seba19862, zobacz czy nagrzewnica nie poszla i pod dywaniki sie nie leje... Mialem tak w e30 ze pekla ta plastikowa obudowa chlodniczki i sobie ciurkiem lecialo pod dywaniki... dobrze ze byla dziura w podlodze.
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic
Sprawdz czy ta plastikowa obudowa termostatu nie popuszcza czy nie popękana, może się poluzowała na śrubkach może puściła pod nią uszczelka bo są dwie jedna papierowa druga gumowa to raz a dwa sprawdz czy nie kapie spod opasek na wężach wchodzącym i wychodzącym z obudowy termostatu, jak tam kapie to włąśnie leci po silniku na miskę.
może puszczać na przewodach podogrzewania korpusu przepustnicy, lub na syfonie-wyjściu z głowicy na wąż nagrzewnicy
co do wody w oleju gdyby tak było to olej szybko zamieniłby się w majonez na korku wlewu oleju do silnika i na bagnecie w chłodnicy też by maź była.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-12-31, 00:07, w caoci zmieniany 1 raz
JA ma zawsze pecha i silnik bierze wodę przez głowicę ładnie mieszając ją po czasie z olejem ale podobnoć rzeźnik jestem
JA bym podjechał na myjnię bardzo dokładnie umył silnik z góry i z dołu a potem auto na podnośnik i weryfikacja bo czekanie aż się całkiem zesra to nie najlepszy pomysł.
_________________ i znów to samo: +48,8% w grudniu... ALE... na lokacie jest 8% w rok
Ostatnio zmieniony przez kfas 2008-12-31, 12:03, w caoci zmieniany 1 raz