BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z kolorem żarnika xenonu HID
Autor Wiadomo
Elwis328 

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Sty 2008
Skd: Tarczyn , Warszawa
Wysany: 2009-01-05, 15:52   Problem z kolorem żarnika xenonu HID

Szfankowała mi jedna przetwornica w taki sposób że czasami nie zapalała i wkońcu przyszedł jej czas i umarła, wymieniłem ja na nową w ramach gwarancji i teraz mam taki roblem że jeden żarnik świeci jak świecił czyli jak 5000tys a drugi jak 6000 i teraz niewiem czy kończy się któryś z żarników czy co jest powodem.
Wszytko normalnie świeci za każdym razem, nie ma żadnych innych objaw prócz innego koloru świecenia.
Czytałem że moze być to przyczyną żarników ich końca.
Wiem że muszą swoje porpacować jak są nowe zanim będą świecić swiatłem właściwym, i puźniej przy każdo razowym włączeniu tez z ok minute zanim bedą świecić odpowiednim światłem ale puźniej jest róznica między jednym a drugim.

tigre0070 
tigretti

Doczy: 13 Pa 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-01-05, 16:16   

obie te przetwornice są takie same?
oba żarniki też?

Elwis328 

Wysany: 2009-01-05, 19:08   

przetwornice jak pisałem jedna juz wymieniłem na inna ale od tego samego sprzedającego - po za tym ona daje tylko prąd a za barwe odpowiada żarnika są ciągle te same.

Póki nie miałem kłopotu z tym jednym światłem było ok obie świeciły ładnie - taką samą barwą, czasami sie nie zapalał, ale przy próbie następnej było ok, aż w końcu zaniemógł.
Ostatnio zmieniony przez Elwis328 2009-01-05, 19:15, w caoci zmieniany 1 raz  

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2009-01-06, 20:54   

wymien zarniki pare groszy i bedziewiadomo...inaczej niesprawdzisz

sowin19 
sowa

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Sty 2007
Skd: Jelenia Góra
Wysany: 2009-01-07, 01:29   

Za nim kupisz nowe żarniki to zamień je miejscami lewy na prawą i sprawdź jak świecą. Będziesz wiedział czy to wina przetwornicy czy też żarnika :idea:

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-01-07, 09:51   

Miałem taką sytuację i niedługo później padł żarnik z tym, że mojemu zdarzało się też nie zapalić.

Elwis328 

Wysany: 2009-01-12, 21:40   

dzisiaj zrobiłem jeszcze tak że zamieniłem przewornice obie na krzyż i tak tam gdzie założyłem starą przetwornice chwile poświeciło i zgasła ale po ponownym zapaleniu paliła sie ale ile to juz nie wiem bo nie sprawdzałe, zaś ta nowa normalnie działała i świeciła.

[ Dodano: 2009-01-23, 23:54 ]
kupiłem nowe żarniki, i dalej jest tak jak było, kolega zauważył że maja inne wartości napisane na budowach i ta nowa jest delikatnie mniejsza, jak byłem u tego gościa by wymienić przetwornice przeżuciłem 5szt i na wszytkich tak samo inna barwa, obawiam sie ze bede musiał wymienić obie przetwornice by były jednakowe i nowe wtedy moze uda się dojść do ładu z tym. Ogólnie to żałuje żę nie kupiłem nowego zestawu mniej kłopotów bym miał.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: