BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Co to za część,nazwa...
Autor Wiadomo
Jarek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Cze 2008
Skd: Otwock
Wysany: 2009-01-16, 16:57   Co to za część,nazwa...

Witam.Mam pytanie jaką nazwę mam ta część nr.3 i 2 z tego linku:
http://www.realoem.com/bm...366&hg=33&fg=30
Wydaje mi sie ze u mnie nadaje sie do wymiany bo patrząc na spód tej gumy już jest sparciały i ostro się kruszy.Poza tym przy wciskaniu sprzegła(szczególnie!)i puszczaniu słychać walnięcie z tyłu.Walczę z tym dłuższy czas i nie mogę znależć przyczyny!tujeje wachaczy i sworznie wymieniłem,zero poprawy.Cena tych poduszek według mototec coś koło 170 zł sztuka :shock:

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-01-16, 17:56   Re: Co to za część,nazwa...

Jarek napisa/a:
Witam.Mam pytanie jaką nazwę mam ta część nr.3 i 2 z tego linku:
http://www.realoem.com/bm...366&hg=33&fg=30
Wydaje mi sie ze u mnie nadaje sie do wymiany bo patrząc na spód tej gumy już jest sparciały i ostro się kruszy.Poza tym przy wciskaniu sprzegła(szczególnie!)i puszczaniu słychać walnięcie z tyłu.Walczę z tym dłuższy czas i nie mogę znależć przyczyny!tujeje wachaczy i sworznie wymieniłem,zero poprawy.Cena tych poduszek według mototec coś koło 170 zł sztuka :shock:

Tuleje tylnej belki. Kup wzmacniane firmy MEYLE :spoko:

Jarek 

Wysany: 2009-01-16, 18:58   

Ok,wielkie dzięki :beer: a trudno je wymienić?czy lepiej samemu się nie bawić tylko oddać komuś do wymiany?wydaje mi się ze sruby mocujące tew tuleje ciężko bedzie odkręcic

MAJSU 

Wysany: 2009-01-16, 19:17   

Jarek napisa/a:
Ok,wielkie dzięki :beer: a trudno je wymienić?czy lepiej samemu się nie bawić tylko oddać komuś do wymiany?wydaje mi się ze sruby mocujące tew tuleje ciężko bedzie odkręcic

Oj trudno ! Oczywiście wszystko jest wykonalne ale ja bym akurat z tym pojechał do mechanika :)

uhcats 
drwal

Doczy: 16 Sty 2009
Skd: Sobótka
Wysany: 2009-01-16, 19:45   

Ja w 524 mialem to samo, jak sie puszczlo sprzeglo szybko przy ruszaniu albo gwaltownie gazu dodawalo podczs azdy to cala belka walila o bude, wymienilem te tuleje i wszystko hula, robilem to sam, problem tylko z wcisnieciem nowych w belke i pozniej przykrecenie dyfru z belka do nadwozia, brakowalo mi rak, ale dalem rade

[ Dodano: 2009-01-16, 19:47 ]
a co do ceny to ja kupilem na allegro po 30 zl sztuka

Jarek 

Wysany: 2009-01-16, 19:53   

Cytat:
Oj trudno ! Oczywiście wszystko jest wykonalne ale ja bym akurat z tym pojechał do mechanika

Z wymianą tulei wachaczy też wolałem jechać do mechanika i dobrze bo urwala mu sie jedna śruba w progu!dzień grzania palinkiem,wiercenia,walenia,kupa nerwów,szkoda gadać...dobrze że nie ja się z tym nie bawiłem bo nie mam tylu narzędzi w domu:)
Właśnie coś mi wali przy zmianie biegów ;/ a jak zaciągne ręczny i chce ruszyć to jakby coś tam przeskakiwało.Ceny tulei w aso to jakieś nieporozumienie :wow:

MAJSU 

Wysany: 2009-01-16, 21:30   

Jarek napisa/a:
Cytat:
Oj trudno ! Oczywiście wszystko jest wykonalne ale ja bym akurat z tym pojechał do mechanika

Z wymianą tulei wachaczy też wolałem jechać do mechanika i dobrze bo urwala mu sie jedna śruba w progu!dzień grzania palinkiem,wiercenia,walenia,kupa nerwów,szkoda gadać...dobrze że nie ja się z tym nie bawiłem bo nie mam tylu narzędzi w domu:)
Właśnie coś mi wali przy zmianie biegów ;/ a jak zaciągne ręczny i chce ruszyć to jakby coś tam przeskakiwało.Ceny tulei w aso to jakieś nieporozumienie :wow:

85 zł za oryginalną tuleję - 170zł cena za komplet - to nie jest jakaś kosmiczna cena biorąc pod uwagę jak często się je wymienia. Te które siedzą w twojej belce są tam pewnie od nowości :)

Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2009-01-16, 21:30, w caoci zmieniany 1 raz  

Jarek 

Wysany: 2009-01-16, 22:38   

Myślałem że to cena za sztukę.Z tego co widziałem na realoem są dwa rodzaje.Chyba oddam samochód znajomemu mechanikowi i niech sam mi dokupi to co potrzeba ze zniżka.Ciekawe ile weźmie za robotę....Ale to mniej ważna sprawa,ważne żeby auto dobrze latało :D

uhcats 
drwal

Wysany: 2009-01-17, 11:31   

ja przy takich objawach na poczatku myslalem ze to ten gumowy przegub walu, bo fakt faktem poszarpal mi sie, wymienilem go i jak zrobilem rundke po miescie rece mi opadly, dalej walenie o nadwozie, wymienilem tuleje i wszystko jest super

Jarek 

Wysany: 2009-01-17, 14:06   

Dziś byłem u mechanika z tym i też podejrzewa te tuleje ale na 100% nie był pewien.Zostawiam mu auto pewnie na poczatku lutego niech to rozbierze i wymieni co trzeba.A jakie są jeszcze objawy uszkodzonych tych właśnie tulei?

uhcats 
drwal

Wysany: 2009-01-17, 16:41   

ja zeby to sprawdzic najpier kumpel ruszal a ja od tylu patrzalem i belka az podskakiwala, pozniej wjechalem na kanal i miedzy belka a nadwoziem mialem luz na palca a po drogiej stronie znikomy, objawy mialem takie ze przy ruszaniu puszczalem sprzeglo bez dodawania gazu i bylo takie dziwne bum, na dziurach tez sie dziwnie tluklo

Jarek 

Wysany: 2009-01-17, 17:30   

Mi własnie tył dziwnie zachowuje sie na nierównościach,sa głuche odgłoszy,ale nie pukanie czy walenie.A mam prawie nówki amorki,nowe tuleje w progach i sworznie pływające.Łączniki stabilizatora wyglądaja na dobre.Mi najbardziej przeszkadza uderzenie przy zmianie biegów,trzeba zmienic w odpowiednim momencie żeby nie wystąpiło walnięcie,najlepiej na wyższych obrotach.W e30 tak miałem i to były właśnie tuleje belki ale tam dobrze było je widać że są zużyte.Rozbierze sie belke to wtedy wyjdzie co jest popsute

olafbmw 

Doczy: 05 Sty 2009
Wysany: 2009-01-17, 20:22   

Ja mam 535 e34 i którą kupiłem 5 dni temu i też mi coś waliło o budę przy zrywaniu przyczepności. Mechanik wymienił te tuleje wsiadam do auta i dalej wali. Pojechałem do znajomego na podnośnik i okazało się, że za słabo, nie do końca wcisnęli te tuleje (więc samemu nie polecam wymieniać ciężko się to wciska). Psiknąłem sobie farbą podłogę od spodu nad tą tuleją i się przejechałem. Z powrotem na podnośnik i farba odbita. Auto z powrotem do mechanika na reklamację. Jutro odbieram więc napiszę co i jak.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: