Wys³any: 2004-12-29, 15:28 Czy możliwe żeby iX miaÅ‚ 7s/100?
Dzis niemając co robić wziołem kolege ze stoperem i mieżliśmy czasy zawsze mi wychodzilo coś około 7sekund? czy to możliwe..Mam czipa od jima wyciety katalizator i pseudo sportowe świece.:) czy taki pomiar jest choć odrobine dokładny?
Anonymous Go¶æ
Wys³any: 2004-12-29, 15:31
tak slabo? na tym chipie powienienes miec w granicach 4-5 sekund
Pewie kurna, ze nie jest dokładny...Człowieku!Stoper? Jedź na hamownię, może ci wyjdzienawet 4 sekundy jak jim napisał
IX ma seryjne 9.3 do setki, 4 kółka napęd zjada sporo i musisz troszku popracować, zeby miał 7 sekund do paczki
Pozdro
moj matiz mial fabrycznie 17 do 100-ki a ja robie 100-ke w 11 sekund z przecinkiem
jakies pytania?
pamietajcie ze wynik fabryczny to nie jest punkt odniesienia
skad wiecie jak szybko zawodnik zmienial biegi?
stare bmw maja podjechane skrzynie i biegi da sie wcisnac szybciej delikatniej naciskajac sprzeglo
ja w matizie zapinam 2-ke zanim jeszcze sprzeglo zdazy wysprzeglic - �ukasz i Arczi widzieli (slyszeli)
�ukasz, jak to mierzyliscie? kolega jechal z toba i wciskal stoper? czy stal na drodze.... bo nie jarze
w 2 osoby ten wynik napewno jest nierealny
pozatym twoje auto jest wsciekle, az sie przestraszylem jak nim jechalismy, zadko ktore 2.5 tak chodzi
mialem kiedys 2.5 i tak nie jezdzilo ))))))))))
naipierw posadzilem jednego kolege z boku ale wydawalo mi sie ze on ma zawczesny zapłon i zminilem na innego kolege ale ten tak samo to robil wychodzilo caly czas okolo 7 sekund. powaga moze to jest mylne a nawet napewno ale sie milo zaskoczylem.Chociac kolega �ukasz pize ze ma 9.2 do setki...a niefiem ale ASTRA 150 konny GSI ma duzo mnie....a objechalem go jak trzeba..VECTRA GT też silnik DOHC 2 walki rozżadu 2.0 i też ja objechalem. chyba ze oni slabo jechali ale ja swoja przed rozeniem przegazowywyje zeby sie komora spalania napelnika i puszczam sprzeglo przy 5000 tyś obrotów potem na kazdym bieku ciągne do 6000 tyś. wydawalo mi sie ze to 5500 bedzie lepjej ale byly znaczna róznica w czasie na stoperku wychodzilo okolo 8,5
Wydaje mi się, ze tylko profesjonalny pomiar rozsądzi sprawę. Nie to, zebym nie wierzył w Twoje 7 sekund �ukasz...
Ostatnio rozwiewaliśmy podobne watpliwości z chopakami w Wa-wie na fire...
A od kierowcy rzeczywiście dużo zależy i od tego jak zmienia biegi...
11 sekund w MAtizie?Cóż, pozostaje pogratulować.
Pozdro600
Pomóg³: 11 razy Do³±czy³: 19 Mar 2004 Sk±d: Warszawa Skorosze
Wys³any: 2004-12-29, 23:22
Ja wierze. W modlinie startował kolo IXem seryjnym i miał czas 15,6s na 400m czyli lepszy od dobrego 2,5 (np. Lukas). W takim przypadu kiedy LuKaSzQ18 strzela ze sprzęgła z 5000 obr. dysponując momentem maxymalnym 222Nm i masa 1320kg jest w stanie na odpowiedniej nawierzchni nie zdławic silnika ale wystrzelić zajefajnie szybko do przodu i mieć te 7s do 100. Uwazam że to realny wynik.
Dla porównania Legacy 2,0T na fire 6,02s na suchym, ale tam jest już ponad 320Nm