Ciekawe zjawisko mam u siebie.Mianowicie nie mam wycieków a ubywa mi woda w chłodnicy,olej jest klarowny,nie ma problemu z odpalaniem silnik pracuje równo i ma kopa,nie dymi...oco biega??
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
No ok przeczytałem temat.problem w tym że sprawdziłem sobie wszystko co jest podane w tamtym temacie...nieszczelności nie mam na wężach ,chodniki suche. NIc nie kapie,zaczynam podejrzewać czy nie bierze mi wody do cylindra...ale czy są tego jakieś objawy?? Troszke dumek leci z rury ale wiadomo że każde auto taki dym puszcza,zależne od temperatury.
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
Powiem tak. U mnie jest to samo i ubywa (w sumie przestało bo zmodyfikowałem korek od chłodnicy). Jak silnik był zimny to zmniejszała się objętość płynu w układzie chodzenia i korek dopuszczał powietrza, ale kiedy samochód się nagrzewał to objętość cieczy dość szybko rosła i uciekała uszczelką w koło zbiornika wyrównawczego . Ciśnienie w chłodnicy jest regulowane właśnie tym korkiem i jest większe od ciśnienia roboczego zużytej już chłodnicy, więc z tąd te wycieki.
Przynajmniej u mnie , ale narazie jest ok.
_________________ Coś się stało że się ze...ło
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2009-01-18, 19:49, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-01-19, 12:04
Cytat:
Mi płynu chłodniczego ubywa przez obudowę termostatu
U mnie było to samo w m20. Kapnąłem się przypadkiem jak chciałem wpiąć wtyczkę od impulsatora w okolicach termostatu i kapnęło mi na rękę-jak silnik był zagrzany to wszystko parowało i nie wiedziałem gdzie jest wyciek.
u mnie jest to samo znika płyn chłodniczy czasami po paru dniach jest na dnie , a wycieków nie ma w weekend zaczynam szukanie jak coś znajdę dam znać może się komuś przyda , pzdr
Witam ja miałem to w swojej E36 płynu ubywało. Miałem dwie przyczyny jedna to był korek od naczyńka wyrównawczego a drugą rzeczą była nagrzewnica. Z przodu pod nogami kierowcy i pasażera jest bardzo dużo gąbki pod wykładziną. Można to łatwo sprawdzić gdy masz samochód zagrzany (zaraz po zgaszeniu silnika) ściśnij wąż od chłodnicy jak będzie miękki to na pewno masz nieszczelny układ (wąż powinien być twardy). A jeśli mówisz, że nie masz wycieków na zewnątrz to płyn musi wpływać do środka.