Wysany: 2009-01-31, 19:16 Swap is na m52 problem z instalacja el.
Znajomy robi swap z is-a na m52b25 w e36 silnik pochodzi z e39 i ma ews i asc mam pytanie czy mozna przelozyc calosc czyli stacyjke modul ews do e36 i bedzie to dzialac?? A co z asc jezeli e39 mialo ten system to czy w e36 mozna to poprostu zostawic niepodlaczone i bedzie wszystko chodzic czy szkukac drugiej wiazki bez asc i calego kompletu ews? Z tego co mi sie wydaje to komputer silnika z asc jest inny niz bez tego systemu. Moze ktos zna jakis sposob zeby rozwiazac ta sytuacje.
musisz miec wiązke z e36 do tego silnika, a z EWSa nie zrezygnujesz bo musialbys sciągac blokade z kompa, a to koszta dodatkowe. co do ASC , to nie podłączysz go, trzeba tylko zmienic rure co idzie w dolocie do przepływki na taką bez otworu.
Dzieki czyli jezeli kupie wiazke od e36 z asc, caly ews przeloze od e39 to powinno wszystko chodzic?? Czy mozna tez kupic wiazke bez asc i podlaczyc pod tego kompa ale wydaje mi sie ze nie.
przepustnica od ASC sie odkreca od calosci wiec musisz ja wykrecic bo to bedzie zbedne jesli nie masz ASC. instalacja ASC jest osobna i łaczy sie w e39 z bezpiecznkami, Zamontowac musisz inną gume, która bedzie łaczyc przepływomierz z przepustnicą. a z EWS tez walcze bo jestem na etapie studiowania takiego swapa tylko moj to m52b28 do e34.