Witam. Czy wie ktoś gdzie znajduje się czujnik temperatury cieczy chłodzącej w IS gdy uzyskam teperatrurę odpowiednią, po zgaszeniu silnika i odczekaniu juz nawet 15 minut temperatura strassznie spada a chłodnica i silnik jest wystarczająco ciepły. Czy jest jeszcze może jakiś czujnik który załącza wiatrak elektryczny dodam że mam klimatyzacje.
http://bmwfans.info/origi...11/ill-11_1505/
nr 8 w aucie z niebieska wtyczka jest od temp ktora podawana jest do kompa a nr 6 chyba podaje temp na wskazniki ale mysle ze nie tu moze jest problem
http://bmwfans.info/origi...17/ill-17_0099/
chyba masz nr 10 z tego foto i tu jest temp cieczy w chlodnicy i to chyba ten czujnik zalacza elektryczny went ?
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2009-03-06, 22:26
Czujnik steruje wentylatorem poprzez przekaźniki w skrzynce przekaźnikowej, a na wentylatorze powinien być rezystor, jeżeli prąd płynie przez niego to jest załączony pierwszy bieg, a jeżeli bezpośrednio na wentylator to drugi bieg. Czujnik ma trzy przewody, jeden wspólny i dwa pozostałe odpowiadające kolejno za I i II bieg.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
podaj prad na krótko na wentylator jak zadziała to spieprzony jest rezystor... połowa przypadków nie załączania wentylatora elektrycznego to uszkodzony rezystor...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
tak jak mówicie, po podaniu prądu na wentylator załącza się. Czy koniecznością jest wymiana rezustoru czy można go pominąć i zrobić ja jeden najwyższy bieg. Mam tędencje do wkręcania silnika na wyższe obroty i lepsze chłodzenie mu nie zaszkodzi.
no właśnie problem jest w tym że poprzedni właściciel coś nakombinował i zrobił oddzielne zasilanie i załączanie manualne tego wentylatora Macie może jakiś schemat elektryczny tego wszystkiego