Hmm...jeśli nie chcesz za niedługi czas wymieniać uszczelniaczy silnika to radziłbym zlać...najlepiej utrzymywać stan oleju na połowie miarki wtedy ciśnienie w skrzyni korbowej utrzymuje się na umiarkowanym poziomie i nie cierpią uszczelniacze...jeśli nie chcesz odkręcać korka spustowego załatw dobrą strzykawkę i około metra wężyka i wyciągniesz olej przez rurkę bagnetu...
Zgadzam się z kolegami.Lepiej jest zlać bo faktycznie centymetr na miarce to dosyć sporo jest . Najlepszym sposobem aby nie brudzic sie a jednoczesnie pozbyc sie nadmiaru oleju bedzie zakup strzykawki 100 ml i wężyka i odsysanie nadmiaru oleju przez otwór do którego wkłada się miarkę oleju.
PS. W czasie jak pisałem posta to kolega wyżej zaproponował tą samą metodę.
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2009-03-17, 22:43, w caoci zmieniany 1 raz
zrobie mały OT. Jak sprawdzic jaki bagnet powinnien byc do danego silnika?? od zawsze mam z tym problem i nigdy nie moge dobrac dobrze długościami....
najlepiej jest skonsultować się z właścicielem bumy z tym samym silnikiem...bo po nr.seryjnym bagnetu nie wiem czy jest możliwość sprawdzenia tego... pozdrawiam...
własnie to nie chodzi teraz o konkretny samochód... ale nie raz cos składamy rzeźbimy no zawsze problem z tym bagnetem. a to za długi to za krótki i nigdy nie moge dopasowac jaki bagnet jaka rurka czy ten do silnika z bagnetem w misce czy ten silnika z bagnetem w bloku czy to z m30 czy m40 a moze m10????? eh