BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Sprzęgło Problem
Autor Wiadomo
Gregorto 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 19 Cze 2007
Skd: KrK
Wysany: 2009-02-24, 15:08   Sprzęgło Problem

Mam problem ze sprzęgłem w 325i e30.
Przy dłuższym trzymaniu sprzegła lub czestym wyciskaniu (korki , parkowanie) pedał zaczyna mięknąć i utyka w podłodze lub wpada. Uczucie jest takie jakbym tracił cisnienie w układzie.

Znaczy kiedy samochód jest na biegu z wycisnietym sprzegłem to po jakims czasie zaczyna powolutku jechac.Kiedy sie wyciagnie pedał i wcisnie drugi raz znowu jest okej na kilka minut.

Mechanik twierdzi jednak ze nie ma wycieku i ja tez nie widze ubytków płynu.
Ale jednak uczucie jest takie "hydrauliczne" zmieniłem juz wysprzęglik i płyn. Z tego co rozumiem jest jeszcze jakas pompka pod pedałem która moze przepuszczac tylko gdzie ona jest ? Chyba ze macie inne sugestie .
Ostatnio zmieniony przez Gregorto 2009-02-24, 15:10, w caoci zmieniany 1 raz  

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2009-02-24, 20:37   

miałem to samo u siebie ale u mnie przeszło i nie wiem co bylo przyczyna.do glowy przychodzilo mi tylko o że cos blokuje docisk i puchnie waz do wysprzeglika ale to raczej nie to bo po prostu wtedy pedał sprzegla byłby twardy i sprzegłoby nie działało a tutaj pedał wpada w podłoge i nie rozlacza sprzegła

tez nie dopatrzylem sie wyciekow ani nic.stoi sie w korku puszcza lekko sprzeglo a tu nagle auto nagle metr skacze do przodu jakbysmy gwałtownie puscili pedął sprzegla :D

u ciebie też tak jest że jak przez chwile nei ma sprzegla i pompowanie pedałem sprzegla nie pomaga nacisniecie pedału hamulca powoduje że sprzeglo wraca i juz zachowuje sie normalnie :?:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

ARAS E30 

Pomg: 6 razy
Doczy: 04 Maj 2008
Skd: szczecinek
Wysany: 2009-02-24, 21:33   

Pompka sprzęgła się kończy.Uszczelki nie trzymają ciśnienia.

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2009-02-24, 22:19   

ARAS E30 napisa/a:
Pompka sprzęgła się kończy.Uszczelki nie trzymają ciśnienia.

widzisz tez tak myslałem ale od jakiegos czasu tj.ponad dwa miesiace u mnie sprzegło działa normalnie

Gregorto 

Doczy: 19 Cze 2007
Skd: KrK
Wysany: 2009-02-25, 02:56   

Cytat:
u ciebie też tak jest że jak przez chwile nei ma sprzegla i pompowanie pedałem sprzegla nie pomaga nacisniecie pedału hamulca powoduje że sprzeglo wraca i juz zachowuje sie normalnie :?:

nie zauwazyłem żadnego zwiazku pomiedzy sprzęgłem a hamulcem ale jutro sprawdze jeszcze dokładnie .
Jesli od czegoś to chyba od temperatury (auta i zewnetrznej)

Cytat:
tez nie dopatrzylem sie wyciekow ani nic.stoi sie w korku puszcza lekko sprzeglo a tu nagle auto nagle metr skacze do przodu jakbysmy gwałtownie puscili pedął sprzegla

kiedyś ładnie przydymiłem przez to laczka na światłach w centrum Krakowa w biały dzień, jak mi po centymetrowym ruchu auto poszłoooo :wink:

[/u]

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2009-02-25, 18:01   

u mnie związku z temperatura napewno żadnego nei było bo raz działo to sie jak bylo jeszcze ciepło , jakis czas działało normalnie i pózniej znowu gdy juz były mrozy jakis czas zaczeło wariowac ze raz było a raz nie

[ Dodano: 2009-03-17, 19:30 ]
przy okazji przekladki silnika wymienilem sprzegło i mysle ze to byla wszystko wina docisku i zjechanej mocno tarczy.teraz jezdze kila dni i objaw znikajacego sprzegła sie nie pojawil ani razu

wlazis 

Doczy: 19 Lut 2009
Skd: kraków
Wysany: 2009-04-08, 11:10   

i jak rozwiązałes juz ten problem?? bo ja mam identyczny i nie wiem co wymienic czy tak jak kolega pronuje pompke czy szukac innej przyczyny. a mozna wymienic same uszczelniacze w pompce?? czy jest nierozbieralna??

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2009-04-08, 21:11   

no i lipa.nie dawno sprzegło znowu przez chwile zgłupiało.działało jako tako że rozłaczało itd. ale to nie było to co powinno byc.do polowy pedał wpadał prawie bez oporu.
teraz znowu wrócilo do normy i jest spokoj ale jednak to neie jest wina mechanicznej czesci sprzeła tylko wysprzeglika albo pompy. ale co tam sie dzieje ze sprzegło tak dziwnie sie zachowuje to sam nie wiem

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2009-04-08, 22:53   

Było już o tym z pięć set razy

poczytaj w tym temacie jest wszysko opisane...

http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36421

a następnym razem uzyj szukajki

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: