Wysany: 2009-03-31, 19:01 przygasa cała deska rozdzielcza...??
witam wszystkich... panowie mam problem a mianowicie jak odpalam auto to jest tak jakby aku był słaby i ledwo co pali... jak fo przegazuje do 5tys to momentalnie rozświetla się deska i nawiew zaczyna lepiej chodzić tak jakby dostałwięcej energi i mimo że pojeżdze to jak go zgasze aku znowu tak jakby siadło niewiem o co chodzi... aku mam w bagażniku (ktoś tak zrobił) i moze na kablach doprowadzających prąd do silnika jest zwarcie??
opisz to jasniej bo chyba miałem to samo, jak nie przygazujesz do 5000 to nie ma ładowania tak? kontrolka od ładowania sie oczywiscie nie swieci?
[ Dodano: 2009-03-31, 21:25 ]
wymien regulator napięcia (20zł do m20) i ZMIEN żarówke w zegarach od ładowania (ona zamyka obwód, gdy ona będzie spalona to nie będzie ładowania póki nie przegazujesz do ilu tam tys obrotow)
zapalam auto i wszystko jest przygaszone przegazowuje(o.k 5-6tys) i już deska rozdzielcza i obroty wracają do normalności mam nadzieje że to przez to he sprawdze to ładowanie... a jak z tym regulatorem,gdzie sie znajduje i czy sam dam rade to wymienić? a kontrolka od ładowania nieświeci się
_________________ "LICZY SIĘ PRĘDKOŚĆ I RYZYKO"
Ostatnio zmieniony przez norb 2009-04-01, 07:52, w caoci zmieniany 1 raz
ale kontrolka od ładowanie nie sweci sie wogule nawet jak przekrecisz zapłon czy jak silnik pracuje jelsi zarowka spalona to faktyczie obwod wzbudzenia nie działa i alternator laduja dopiero przy wysokich obrotach ale to chyba powinien ci padac akumlator jak jezdzisz
regulator jest razem ze szczotkami w alternatorze przykrecony dwiema srubkami
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Ja miałem tak samo w e32 że przy ok 5000 tys. obr. zaczynało ładować i okazało się że szczotk się skończyły ładowanie też mi nie świeciło ( czasem delikatnie zamrugało)
_________________ Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach.
zmień regulator napięcia na alternatorze i wszystko wróci do normy, miałem tak samo
żeby się upewnić weź kogoś do pomocy z miernikiem, odpal auto i zobacz jakie masz napięcie, potem go przebutuj i też sprawdź będzie wszystko jasne
choć jak dla mnie 99% że regulator, miałem to samo w e30
tu masz jak to wygląda:
http://bmwfans.info/origi...12/ill-12_0566/
sprawdź tylko jaki masz alternator, zamienniki są w mega dobrych cenach i dają radę
pozdrawiam