BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: ChriS
2009-04-28, 20:14
[e30] problem z m20
Autor Wiadomo
boobasz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 08 Sty 2009
Skd: warszawa
Wysany: 2009-04-27, 11:14   [e30] problem z m20

Witam mam problem z moja e30 m20b20;
auto zapala w miarę dobrze, ale jak zapali odrazo gaśnie to na zimnym silniku; na ciepłym jest lepiej ale faluje okropnie;
jak dodam lekko gazu to wchodzi na obroty,ale juz mocne wciśniecie gazu powoduje odrazu,że silnik gaśnie
odpięcie przepływomierza powoduje ze silnik gaśnie momentalnie
jak gaz jest wciśnięty do oporu to czasem potrafi strzelić w dolot i oczywiście nie wkręca się na obroty jechać autem właściwie się nie da,bo nie ma siły z miejsca ruszy ale mocniejsze dodanie gazu powoduje jakby odcięcie paliwa i zaczyna strzelać...

A i odrazu mam pytanie o przepływomierze, jak to jest z tymi numerami czy musi być całkowicie zgodny z tym co mam?
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-04-29, 11:36, w caoci zmieniany 1 raz  

DjAquaz 

Pomg: 2 razy
Doczy: 06 Gru 2008
Skd: Glasgow
Wysany: 2009-04-27, 16:42   

Czegoś nie kapuje. Masz m40 a piszesz że silnik m20b20 a nie m40b16/18 ?? ? Ciekawe. Sprawdź cewke zapłonową i kable WN a falowanie to temat rzeka ale radze zajrzeć do sondu co u niej słychać :>

adam 12 

Doczy: 01 Lut 2007
Skd: kraj kwitnącej lipy
Wysany: 2009-04-27, 19:15   

jezli chodzi o m20 to kiedys miałem podobny problem z tym ze jeszcze podczas proby jechania układ wydeczowy rozgrzewał sie do czerwonosci , gość z serwisu bmw powiedzial ze to wina przepływomierza! dał swój i normalnie masakra auto było jak nowe!mówił ze musi być zgodnosć numerów serii i czasami trzeba go podregulować(zdjął taka plastikową pokrywe)

boobasz 

Doczy: 08 Sty 2009
Skd: warszawa
Wysany: 2009-04-27, 19:40   

a no tak racja nie zmieniłem z m40 na m20 mały swap był miało byc wiecej ale szkoda pieniędzy na ta budę jest trochę krzywa
właśnie z tym przepływomierzem muszę zrobić wymienić ale nie mogę trafić a na allegro jakieś masakryczne ceny

TomeX500 

Pomg: 2 razy
Doczy: 01 Lut 2009
Skd: Opole
Wysany: 2009-04-28, 14:10   

boobasz napisa/a:
a no tak racja nie zmieniłem z m40 na m20 mały swap był miało byc wiecej ale szkoda pieniędzy na ta budę jest trochę krzywa
właśnie z tym przepływomierzem muszę zrobić wymienić ale nie mogę trafić a na allegro jakieś masakryczne ceny

Nie chcę byc niemiły, ale ledwo się da zrozumieć taką wypowiedź. Kropka i przecinek są po to, zeby wszystko było jaśniejsze.

A poza tym, sprawdź dolot czy nie jest dziurawy, przepustnicę czy nie jest uwalona, takie standardowe rzeczy które widać od razu. Tutaj też stawiałbym na przepływkę, ale lepiej sprawdzić inne rzeczy przed jej ewentualną wymianą.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2009-04-29, 09:20   

podmień od kogoś na próbę z takimi samymi numerami, żeby nie wydawać kasy na marne i po sprawie...
jesteś ze stolicy więc nie ma opcji że nie znajdziesz kogoś kto Ci podjedzie i pożyczy przepływki na chwilę
sprawdź numery jakie masz, sprawdź sobie na necie czy taką masz mieć i jazda..
pozdrawiam

mgr inż. Jędrek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: