Witam . Właśnie nabyłem swoje pierwsze BMW i mam kilka problemów. Pierwszy to zegary. Chodzi o zupełnie nieczytelne wyświetlacze na zegarach. czasem da się ledwie odczytać przebieg całkowity ale przeważnie ncnie da się zobaczyć, wszystko wygląda jak rozlane albo za mocno podświetlone. Pytanko mam czy da się to samemu naprawić czy trzeba wymienić zegary. Jeśli konieczna jest wymiana to co z przebiegiem auta? Jak zrobić źeby nowe pokazywały przebieg z mojego a nie innego samochodu? Tak to wygląda u mnie:
dodam jeszcze, że w czasie jazdy nie winać nic poza tymi dwoma "paskami", nie wyświetla się żeden napis ani nie świecą zielone, żółte czy czerwone pola.
Da się coś z tym zrobić?
pozdrawiam
Standardowa usterka w tych licznikach.. Możesz szukać drugiego (łatwiejsza opcja), lub naprawić licznik... Winne za to sa styki łączące taśmę z wyświetlaczem i płytką.. Trzeba je ponakuwać lub wymienić..
dzięki, na pewno się przyda, a powiedzcie mi proszę jeszcze, zakładając, że mi się nie uda naprawić, co zrobić żeby nowy licznik wyświetlał dane z mijego samochodu tzn przebieg, numer VIN itp a nie z innego?