Witam.
Od niedawna jestem właścicielem 520d z 2001r 136KM.
Z dieslem mam styczność pierwszy raz i proszę o pomoc, porady jak eksploatować taki silnik, wymiana filtrów , pasków itd...
_________________ BMW TO JEST TO!!!!
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-06-23, 13:52, w caoci zmieniany 1 raz
poczekać aż się rozgrzeje zanim zaczniesz cisnąć, po jeździe odczekać chwilę zanim zgasisz -ok 30s minutę, lać najlepszy olej i dobrą wachę z markowej stacji, filtry polecam oryginalne - nie kosztują kosmosu
dotyczą nowoczenych turbodiesli przede wszystkim, a benzyna zanim ją zacznisz wkręcać na wyżyny też musi się rozgrzać, też musi mieć dobre paliwko, olej itp...
a coś czytałem, że oprócz "normalnych filtrów" powietrza, paliwa, oleju, kabinowych jest do wymiany tzw. odma.Co to jest w ogól jest?Jak często wymieniać?
a coś czytałem, że oprócz "normalnych filtrów" powietrza, paliwa, oleju, kabinowych jest do wymiany tzw. odma.Co to jest w ogól jest?Jak często wymieniać?
normalny filtr odmy, wymienic najlepiej od razu po zakupie samochodu jako ze zwykle wlasciciele diesli o nim zapominaja, pozniej co 50 tys mysle ze wystarczy ( tu lepiej zeby sie wypowiedzial LUKAS) masakrycznie drogi nie jest okolo 170 zl w aso, zapchany skutkuje oslabieniem motoru, dymieniem na niebiesko
co do diesli m57 z przebiegami 200tys plus wiecej racze pomyslec nad wymiana kolektora dolotowego jesli nie chcecie miec klapek zniennej dlugosci kolka w zaworch glowicy( potrafia sie poprostu urwac) kolektor nowy z aso troche ponad 1000 zl i wiem ze jest mozliwosc zakupu kolektora bez klapek
Za niedługi czas (acz wszystko uzależnione jest od tego kiedy sprzedam Corollę) stanę się posiadaczem e39 525dA/530dA (po liftingu).
Ile kosztuje taki zwykły przegląd weryfikujący co jest do wymiany w ASO ? Chcę tuż po zakupie dowiedzieć się czegoś więcej o nowym nabytku,co w nim siedzi i co będzie do wymiany. Kolejne pytanie - czy warto iść do ASO i wydać więcej,a jeśli nie,to czy gdzieś na Pomorzu znajduje się jakiś dobry warsztat gdzie można spokojnie oddać swoje BMW ?
heja
dzieki za wszystkie odpowiedzi
mam jeszcze takie pytanie:
W komorze silnika przy kielichu amortyzatora od strony kierowcy znalazłem tabliczkę "webasto" z wszystkimi danymi, choć owego nie mam na wyposażeniu.Czy może to oznaczać, że przód auta jest od innego auta???
aaa "POMÓGŁ"....
da się zrobić, ale po odpowiedzi na pytanie:
W komorze silnika przy kielichu amortyzatora od strony kierowcy znalazłem tabliczkę "webasto" z wszystkimi danymi, choć owego nie mam na wyposażeniu.Czy może to oznaczać, że przód auta jest od innego auta???
możliwe, ale ja sprawdzałem wyposażenie po nr VIN i tam nic o webasto nie ma, także się trochę zastanawiam, czy aby nie jest to ćwiartka od innego auta....no sam nie wiem....
a może ćwiartka jest oryginalna a reszta jest od innego?
a może sprawdź czy masz webasto inside, może ktoś dorzucił jak pisał przedmówca?
a może weź jakiegoś fachmana żeby obejrzał to autko jak sam nie potrafisz stwierdzić czy była robiona ćwiartka czy nie?
pozdrawiam
ta naklejka webasto jest w kazdym dieslu m57 , nie potrafie wyjasnic dlaczego mam tylko podejzenia co do tego. chodzi tu chyba o system podgrzewania plynu chlodzacegio w momencie kiedy silnik jest zimny a webasto jako firma zapewne jest jego producentem
tyle moich domniemań jesli ktos ma konkrety to niech daje
dzięki za odpowiedzi
postaram się na jutro umówić z serwisem bmw, mam nadzieje, że sprawy wątpliwe się wyjaśnią, dam znać jak będą jakieś konkrety
[ Dodano: 2009-06-26, 22:34 ]
hejka
niestety w fota bmw gdynia grafik zapełniony, trzeba się umawiać z tygodniowym wyprzedzeniem, ale udało mi się pogadać na temat webasto,
wrona Twoje domniemania są jak najbardziej trafne,
webasto to producent urządzeń ogrzewania niezależnego, a ostatnio nawet schładzaczy
natomiast tabliczka świadczy o zamontowanym urządzeniu do ogrzewania silnika i na pewno znajduje się ona w M47 i M57
bzykok,
Mógłbyś podzielić się spostrzeżeniami na temat foty ?
Chciałbym oddać swoją 525dA na pełen przegląd i wymienić podstawowe rzeczy które trzeba tylko nie wiem komu to zlecić.Czytałem wiele niepochlebnych opinii na temat Foty i chciałbym zasięgnąć informacji z innego źródła
Przy butowaniu strasznie kopci (dlatego butuję bardzo rzadko),nie pali mi jedno postojwe z tyłu (żarówka do wymiany),klimatyzacja jest do nabicia, prawe lusterko nie wygląda na zdrowe,coś powoli stuka w przednim zawieszeniu,PDC nie działa (pewnie jedna czujka do wymiany) i przednia szyba coś paruje mimo odpowiednio ustawionych nawiewów,ten plastikowy zamek od maski nie domyka się po zamknięciu klapy no i auto ma mało mocy przy starcie,długo się rozpędza na niskich obrotach - chcąc ruszyć energicznie nie mogę tego zrobić mimo kickdowna i pierwszego biegu na steptronicu (porównałem sobie z Mondeo mk3 tiptronic i jak tam depnąłem to aż opony piszczały,u mnie jak ślimak,dopiero jak wejdzie w 2k obrotów idzie jak burza).
Nie wiem czy pojechać do RS serwisu w Gdańsku,serwisu Adama czy do Gdyńskiej Foty.