Wysany: 2009-07-16, 19:54 e-30 cabrio duzy problem
witam wszystkich. mam duzy problem ze swoim cabrio E-30 320i (na gazie).
Moj problem zaczal sie juz 2 miesiace temu, kiedy bez zadnych przyczyn auto mi gaslo podczas jazdy i nie moglem juz go odpalic. Czasami bywalo tak ze odpalil normalnie, przejechalem 200 metrow i znowu gasl. Wowczas wymienilem kable w.n. i palec kopułki. To pomoglo mi na 2 miesiace.
od kilku dni z moim samochodem dzieje sie cos dziwnego,a mianowicie podczas jazdy zaczyna cos przerywac na okolo sekunde tak jakby brakowalo paliwa...? dodam ze dzieje sie tak zarowno na gazie jak i benzynie. Dzis podczas jazdy zaczelo przerywac co kilka minut az w koncu mi zgasł. LICZE NA WASZA POMOC, gdyz obocnie przebywam zagranica a tu mechanik kosztuje tyle co moje auto
posprawdzaj czy wszystko dobrze jest poskręcane bo może nie łączy gdzies
jak wygladaja swiece kolor
ja miałem podobne przygody jak mi sie popsuł przełącznik od gazu.róznie potrafił w trakcie jazdy zastrajkowac i ani na gazie ani na benzynie nie jechał
wyciągnie ten przełącznik i zobacz bo może któras nóżka nie łaczy itd.
jak to nei pomoże to odlacz gaz i sprubuj naprawic tak żeby hulał tylko na benzynie
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
hej, u mnie tak objawial sie problem z konczacym sie przekaznikiem pod maska (tam gdzie masz 3 od kompa pompy i jeszcze jeden) ten od kompa sie wieszal i nie raz mi auto gaslo.