BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
323i coupe Dziwne stukanie i problem z ABS
Autor Wiadomo
DjAquaz 

Pomg: 2 razy
Doczy: 06 Gru 2008
Skd: Glasgow
Wysany: 2009-07-25, 19:23   323i coupe Dziwne stukanie i problem z ABS

Witam. Mam problem i to nie byle jaki. Otóż, Jak auto zapalam rano....rusze ...to nic nie stuka i nie puka...jak przejadę kilka kilometrów 2-3 i sie zatrzymam potem rusze to zaczyna postukiwać. Z moich wrażeń wnioskuje że głos dobiega pod maską po prawej stronie w moim wypadku (anglik) za kierownicą. Sprawdzałem dzisiaj maglownice...jest ok tak mi się wydaje....luzów nie ma,gumy dobre na wahaczach i drążki nie wybite .Nie mam pojęcia oco chodzi. Zaznaczam jest zimny...nic nie stuka...przejade jakiś dystans i zaczyna głucho stukać a potem coraz głośniej.Jak dojeżdżam do np stopu...i wytracam prędkość to jak może jade 10 km/h jest cisza.skrzynia miękko chodzi,sprzęgło jest ciche i łapie ok. NIe mam pojęcia oco kaman

Zauważyłem że ABS dziwnie działa. Jak zapale auto to ABS działa ale nie poprawnie. jak hamuje to się włącza i brzęczy nawet przy delikatnym dotknięciu...po krótkiej chwili sie wyłącza i zapala sie kontrolka.Po ponownym rozruchu ponownie kontrolka gaśnie i w kółko to samo.Myślałem że może to wina ABS że tak stuka gdziś z prawej strony...wyjąłem przekaźniki ale dalej to samo...Naprawdę nie wiem gdzie szukać przyczyny. Kolega pomyslał że może wał jest coś nie teges,w sumie nie sprawdziłem ale stukanie nie dobiega spod lewarka zmiany biegu tylko z przodu.Jak mam noge na gazie to czuje pod butem jak stuka.Czsem po dłuższej jeździe stuka głośnio i jakby się coś ocierało

Pomóżcie bo mnie trafia

Pozdro

Piotrek325 
maniak

Pomg: 6 razy
Doczy: 24 Sty 2009
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-07-27, 15:37   

moze czujniki od ABS, te co sa wkrecone w piaste. chociaz to malo prawdopodobne

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw