Wysłany: 2009-08-12, 23:51 [E30] Chmielu || BMW 325i Coupe m20b25
Witam,
Czas chyba pochwalić się i swoim dosyć dawnym nabytkiem
Ktoś powie, że cofam się bo wcześniej jeździłem E36 ale zawsze ciągnęło do E30
Ale koniec o mnie, wracamy do auta:
BMW 325i 1987r ze złotym silniczkiem m20b25
Nadwozie: Coupe w kolorze Sander grau metallic
Co do wypasu w aucie to nie jest za bogato:
-wspomaganie kierownicy
-abs
-szyberdach i szyby w korbie
-Sportsitze Czarne Skórzane
-radio kasetowe Bawaria C Reverse
-akumulator w bagażniku
-springi 40/20
Co do stanu to autko było sprowadzone z Luxemburga w 2005 roku i było użytkowane od nowości przez 3 właścicieli.
Blacharsko w stanie bardzo dobrym, podłoga bez rdzy i dziur. Nadkola bez rdzy, czy purchli. Technicznie jeszcze lepiej, postaram się o wycieczkę na hamownie bo ładny wynik może być
Autko niestety zostało "stuningowane" przez ostatniego właściciela, który usunął znaczek z maski, przerobił przód na szeroką lampę i obkleił go jakąś imitacją chromu.
Zdjęcia auta zaraz po zakupie:
Chcę już wszystkich uprzedzić, że ta folia została usunięta tak jak to zaraz będzie widać;)
A co się stało dalej z Beemą?
-Dostała Czarną Hellę
-Kierownicę rajdową SPARCO
A co ją czeka w najbliższym czasie?
-Szpera 3.25 (przesiadka z dyfra 3.15)
-Wymiana zawiasu na Bilsteina B8, który już leży i czeka na wymianę razem ze szperą
-Sprężyny 60/40
-Bi Xenon 7000K
-Zmiana korb w drzwiach na elektrykę (znając życie na zimę mnie weźmie)
W planach ma jeszcze dostać Sportowe kolektory wydechowe i końcowy+środkowy wydech MG motorsport bo teraz ktoś wstawił nowy ale do b20.
A także jakieś OZ Futura lub Keskin KT1 na przyszły sezon.
Przedni pas od wąskiej lampy ze zderzaczkiem też już jest;)
Jutro będą aktualne fotki, zdjęcia wypasu i złotego silniczka;)
Czekam na komentarze i opinie
Pozdro
_________________ Części do BMW:
mobile:
507-959-200
hehe pamietam ją jeszcze z tego roku z allegro i te fotki to chyba jeszcze z aukcji ; ] mialem ją ogladac ale obstraszyl mnie ten przod myslalem ze bita, a Ty co powiesz na ten temat?
O ile dobrze pamiętam kupiłem ją właśnie w marcu 5 godzin po wystawieniu jej na allegro Właściciel był z mojej okolicy, cena była bardzo atrakcyjna, gdyż jego narzeczonej absolutnie nie podobał się ten samochód a wizyty w Warszawskim warsztacie drogo kosztowały. E30 zostało zmienione na Mazdę MX5...
Co do przodu to auto miało jakąś małą stłuczkę czy też jakieś wgnioty bo błotniki były wymieniane na nowe. Miernik pokazywał szpachlę jedynie w miejscu przedniego znaczka.
W książce serwisowej są zaznaczone te miejsca krzyżykami jako naprawa w 2001roku w Luxemburgu. Składali to w serwisie BMW ale dziwi na prawdę mnie ten przód.
Nie jest to moja jedyna e30, nie jedną e30 miałem już w rękach i nie jedną widziałem.
Egzemplarz na prawdę zadbany. Żadnych śladów spawania, klepania, czy jakiś innych robót rzeźbiarsko, druciarskich.
Przód to chyba jakaś fantazja z lat '90 (może chrom komuś się kojarzył z dużym fiatem)
Jutro wrzucę fotki spod maski i całej reszty
Dzięki za opinie
mobile:
507-959-200
W ogóle chyba jednak właśnie w Warszawie da się najbardziej okazyjnie kupić E30, gdyż wiele osób traktuje je jako stary samochód a nie kultowego krążownika
[ Dodano: 2009-08-13, 13:53 ]
Zdjęcia z samego rana
Niestety stoi bez lamp bo jeszcze Czarnej Helli nie włożyłem
W tle inna 2.5l tak dla porównania wydechów.
mobile:
507-959-200
Ktoś powie, że cofam się bo wcześniej jeździłem E36 ale zawsze ciągnęło do E30
Nie ma to jak e30
Chmielu napisał/a:
A co ją czeka w najbliższym czasie?
-Szpera 3.25 (przesiadka z dyfra 3.15)
Jesteś tego pewien, 3.25 byłaby dobra ale do silnika m50 w e30, do m20b25 będą za długie przełożenia. Szukaj 3.91, ewentualnie 3.73.
cichecki dobrze gada takie przelozenie ze skrzynia od m20 bedzie za dlugie (m20 i m50 maja rozne przelozenia tzn m20 ma dluzsze - z mostem 3.15 moze byc muł z pewnoscia juz od 3 biegu - a przesiadka na 3.25 bedzie chyba ledwie odczuwalna)
cichecki0511, też zastanawiałem się, nad 3.91 ale powiem szczerze, że przy moście 3.15 bardzo zdrowo idzie. No i dwójka kończąca się lekko ponad 100km/h jest mi na rękę
Jeżeli trafi mi się gdzieś 3.91 lub 3.73 to na pewno ją sprawdzę
A ta płachta wychodziła oryginalnie aby chronić przed kamieniami na drogach szybkiego ruchu, tak więc zostaje na dłuższe trasy
Marcin323, Ty wiesz i ja wiem
[ Dodano: 2009-08-14, 00:44 ] Jancza, Dzięki za pozytywną opinnię
mobile:
507-959-200
bono20002, OZ Futury leżą ale brak dekielków i słabe zdjęcie faktycznie może zmylić. A co do WM to okolice Mińska Mazowieckiego to jak okolice warszawy
Dzięki za pochwały bono20002
A co do tego MAJSU, Poliren machen to do mnie po Hiszpańsku nie bardzo
Przechodzimy na bardziej europejską wersję forum?
mobile:
507-959-200