Wysany: 2009-05-05, 15:45 gazownia -> jaki reduktor do 3.5l
jak w temacie, mój nie wyrabia, a miał być podobno do 250km
co polecacie żeby znowu nie było kiszki i jakoś to jechało?
211KM w serii, czyli coś ponad 200KM musi być
chodzi o reduktor do sekwencji, z góry dzięki za pomoc...
Polecam Europegas . EG 150 jest do 204 KM a EG 200 do 272 KM . Ogólnie stabilny reduktor i deklarowane wartości mocy bardzo realne a nie że piszą że jest do 200 a naprawde przy 150 nie daje rady
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-05-06, 13:43
Jak pisał Kavka, Europegas EG200 będzie ok. Czytałem gdzieś, że nie ma spadku ciśnienia nawet przy silnikach w granicach 230 koni (teoretycznie ma do 280 ale nigdy parowniki nie osiągają podanej wydajności).
U mnie w m52b28 śmiga bardzo dobrze, a moc w sumie podobna.
KME Silver trzeba przerobić żeby działał, co Pinczer myślę wie jak zrobić , chociaż do tego smoka to nie ma co sie bawić. . .
No i zapodaj jakieś fotki spod maski jak to hydraulik ( no chyba że gazownik) zakładał instalację LPG.
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
tak mam 6mm
ok to wezmę tego 200 mam nadzieję że teraz już nie będzie problemów
jakby ktoś chciał to mam do sprzedania parownik kme silver co latał u mnie może z 3 miesiące...
no teraz już mam problem przy ok 4-5000 obrotów, tak 160 i już zaczyna kuleć...
dzięki za info tak czy inaczej, dam znać jak daje radę na nowym parowniku
przy kickdownie bo to automat i tak się przełącza na PB...
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-05-09, 18:09
No to ewidentnie masz spadki ciśnienia. Dla pełnego sukcesu polecałbym zmienić miedź na 8mm ale sama zmiana parownika powinna już wyraźnie poprawić sprawę.
Ja mam miedź 8mm, parownik EG200 i nigdy nie zdarzył mi się spadek ciśnienia, nieważne co wyprawiałem autem.
a to powiedz mi jeszcze, czy zmiana z 6 na 8 t ojest ciężki temat?
co tam trzeba wymienić, tam ze środka butli trzeba ciągnąć już 8?
i ile to pi razy drzwi kosztuje?
Nie jest ciężki, a delikatny - przewód fi8 bardzo lubi lubi się zagniatać. Ciągniesz od butli, do parownika. Ceny przewodów miedzianych - zerknij na allegro, do tego odpowiednia ilość złącz. Przy ich zarabianiu trzeba sie postarać, bo bedzie Ci gaz ulatywał ( sprawdza się szczelność np wodą z płynem do mycia naczyń, albo mydłem - amatorsko, ale wystarczająco skutecznie).
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
odświeżę temat, jakoś nie widzę nigdzie tych reduktorów EG, dużo częściej przewija się OMVL DREAM XXI, taki 2 komorowy
np http://allegro.pl/item712...malopolska.html
warto kupić taki czy szukać tego EG200??
jak miałem wcześniej KME silver to nie będzie problemu z przekładką tych reduktorów?
pozdrawiam
a ja bym Ci polecił po prostu KME Gold. Silver jest cienkim reduktorem jak dup* węża ale od golda raczej mocniejszego nie znajdziesz. No i będzie łatwo przełożyć z Silvera na Golda. Porównywalny albo i epszy jest Gurtner Black ale to inna bajka.
http://allegro.pl/item708...filtrujacy.html
Ostatnio zmieniony przez upbeat 2009-08-19, 23:17, w caoci zmieniany 4 razy
a te omvl to jakieś kaszany?
jakoś nie przekonuje mnie kupować kolejny raz KME szczególnie że ten co mam teraz to taki szajs, a też miał być super mega wypas
Center jak założysz coś ze stajni skorpiona to daj znać jestem bardzo ciekaw jakby się to sprawowało w M30 ale ja osobiście jeśli bym montował to GT.
osobiście miałem przyjemnoś/nieprzyjemność wyciągania z 3 aut reduktorów scorpion. W dwoch z nich rosło ciśnienie a jeden puszczał gaz do wody. do M30 nie założyłbym żednego ze scorpionów
Panowie psuje sie wszystko jak nie chcemy mieć kłopotów z lpg to jedynym wyjściem jest nie montować lpg .Te skorpiony polecili mi na forum lpg info .Ja mam założony st w m20b25 i na razie daje rade .rurka 8 i wymieniony wielozawór
http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=2210
Ostatnio zmieniony przez stic82 2009-08-23, 12:56, w caoci zmieniany 1 raz