Chciałem sie dowiedzieć w jaki sposób można zwiększyć moc silnika m30b30? Słyszałem o wałkach sportowych albo od 2.8 m30 ale nie wiem czy to prawda . Jeśli macie jakieś rady jak zwiększyć moc to proszę o porady. Pozdrawiam
Generalnie to postępowanie jest takie samo przy silnikach wolnossących niezależnie od marki. Z własnego doświadczenia powiem tak, władujesz worek pieniędzy, setki godzin pracy i nadal nie będzie jakichś oszałamiających efektów, a pamiętaj że pierwsza modyfikacja pociąga za sobą kolejne tak aby to wszystko ze sobą grało jak trzeba, zapłon, dawka paliwa i powietrza, geometria i cała reszta muszą być w równowadze, jak zmienisz jedno, musisz dostosować reszte..
zamierzałem tylko wymienić wałki na sportowe bo słyszałem że KOKO w 3.5 m30 miał chyba inne wałki tylko nie wiem jakie. Niby miał 250Koników i dość nieźle radziła sobie tamta beti .
Daj sobie kolego spokój z m30b30 bo e30 z takim motorem śmiało gonię zdrowym m20b25. Jeżeli już pchać jakieś pieniądze w m30 to lepiej na ten koszt wymień silnik na b35.Dobrze radzę.
Rady dobre tylko te motorek jest w dobrej kondycji i okładał nie jeden 3.5. Z tego co słyszałem to m30b30 ma ostrzejsze wałki od m30b35. To gdybym miał silniczek m30b35 to wtedy zmienił bym wałki od 3.0 No ale jak mówicie najlepszym rozwiązaniem jest V-ka na pewno dawała by rade Dobra zmienię most 4.10 100% szpera i sprzęgło zdecydowałem się na spieka a mam pytanie ma ktoś może docisk bo po ostatnich zawodach się rozsypał razem ze sprzęgłem.
zamierzałem tylko wymienić wałki na sportowe bo słyszałem że KOKO w 3.5 m30 miał chyba inne wałki tylko nie wiem jakie. Niby miał 250Koników i dość nieźle radziła sobie tamta beti .
w m30 nie ma "wałków", jest jeden wałek rozrzadu.
_________________ Psychotesty Tarnów
Badania Psychotechniczne
Tarnów ul. Braci Saków 5 (baza PKS)
794 001 051