Miałem takie fotele w mojej,prowadnice orginalne od e30 ,przykręcone do nich 2 kątowniki stalowe ,a do kątowników przykręcone fotele od e36 coupe i to wszystko materiał 5 zł i 1 godz. własnej roboty. 8)
Jak juz przy fotelach jestesmy, to da sie cos zrobic zeby sie bardziej do przodu przesuwaly? Moja pani jest niska (158 cm) i nawet przy fotelu przesunietym na maxa do przodu ledwo moze wcisnac sprzeglo do konca. Mam cos zrypane czy ten typ tak ma? Da sie wstawic dluzsze prowadnice, czy one sa na stale do podlogi przytwierdzone?
Witka, fotele w e36 sa trocha inne niz w e30, jeżeli to seria, a nie kubły recaro, to będziesz siedział jak w busie, wysoko jak jasna cholera, kolega, który tak miał powiedział, ze wygodniej mu jest na taborecie w kuchni.... do e30 kup lepiej recarosy od e30(od is-a, albo z jakiejś z M-pakietem rozbitej) - nie przerabiasz nic i masz spokój, po prostu nie dość, ze będzie głupio wyglądać, to jeszcze będzie się h...siedzieć, ale oczywiscie jak chcesz...
Pozdro....
do e30 kup lepiej recarosy od e30(od is-a, albo z jakiejś z M-pakietem rozbitej) - nie przerabiasz nic i masz spokój, po prostu nie dość, ze będzie głupio wyglądać, to jeszcze będzie się h...siedzieć, ale oczywiscie jak chcesz...
Pozdro....
tak jak mówisz rozejrzyj się za Recaro albo innymi kubełkami od e30, przecież mocowanie foteli wpływa też w jakimś stopniu na bezpieczeństwo jazdy, a takie przerabiane jakoś mnie nie przekonują...
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-01-25, 20:31
NIC NIC NIC NIC NIC
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-07-31, 08:01, w caoci zmieniany 1 raz
Tak fotele wyjmuje sie razem z szynami, potem ewentualnie mozesz odkrecic szyny od foteli. A co do zaglowkow to musza byc gdzies te guziczki, moze z boku oparcia. Musza byc na 100%
_________________ 80' E21 323i
LiZzArD [Usunity]
Wysany: 2005-01-25, 22:25
Bruner napisa/a:
Jak juz przy fotelach jestesmy, to da sie cos zrobic zeby sie bardziej do przodu przesuwaly? Moja pani jest niska (158 cm) i nawet przy fotelu przesunietym na maxa do przodu ledwo moze wcisnac sprzeglo do konca. Mam cos zrypane czy ten typ tak ma? Da sie wstawic dluzsze prowadnice, czy one sa na stale do podlogi przytwierdzone?
Mam a w zasadzie mamy ten sam problem Poradzi ktoś coś konkretnego? Bo moja Pani też nie może wcisnąć sprzęgłą do końca i strasznie na to narzeka
Mam takie siedzenia z E36 Coupe u siebie w E30. Pasują bez problemu i oczywiście ładniej wygladają i są podgrzewane
slav [Usunity]
Wysany: 2005-04-08, 20:48
Wszystko mzna wsadzic byle na szerokosc pasowały a pospawac szyne to nie problem. z e30 zostaja szyny i poprzeczka ta okrągła od tyłu do przodu trzeba dospawać, jakies 2 h roboty, Nigdy tego nie robiłem a wyszło nieżle,
skoro własciwie kazde kubły da sie dopasowac (szyny) do e30 i problem jest wylacznie w szerosci foteli to moze wiecie od czego foteliki by pasowaly a od czego bankowo nie? pod uwage brane by byly np kubły od Preludy CRXa Eclipsa....
Tak fotele wyjmuje sie razem z szynami, potem ewentualnie mozesz odkrecic szyny od foteli. A co do zaglowkow to musza byc gdzies te guziczki, moze z boku oparcia. Musza byc na 100%
I tu Ciebie musze zmartwic nie ma zadnych guziczkow. Zaglowki wyciagaja sie do pewnego miejsca i potem jest opor, wtedy nalezy wsadzic dlon pod zaglowek i walnac go od dolu wychodzi spokojnie. Przynajmniej kombiaki tak maja
Powracajac do foteli to dlaczego chcecie wsadzac fotele z e36 jak w e30 tez sa fajne kubly regulowane 3 polozenia dodatkowo regulacja dlugosci siedziska a i sa jeszcze podgrzewane [2 stopnie grzania]
Dodatkowe jakies spawania przy fotelach wplywa na bezpieczenstwo [pasy bezpieczenstwa sa montowane do fotela]
Wiecie moze czy tylna kanapa i oparcie od e36 beda pasowac do e30?Mam mozliwosc kupienia kompletu w dobrej cenie,fotele pzrednie jakos przerobie ale nie wiem jak z tyłem.
byłem właśnie zrobić fotki, myślę że opisy przy zdjęciach okażą się przydatne, nie wiem z jakie wersji konkretnie są te fotele bo wsadził je poprzednik (jak kupie sportsitze to te będą do sprzedania)
moim zdaniem nie za bardzo bo siedzi się wyżej niż na standadowych krzesłach z e30, nie mówiąc o sportsitze, jak dla mnie jak na taborecie - siedziałem