Wysany: 2009-09-12, 13:50 [e36] Wspoma zaczyna wyc przy wejsciu w zakret po chwili ok
Witam serdeczmie mam pytanie odnośnie wyjącego wspomagania gdy wejde w zakręt troche szybciej to zaczyna wyc mi wspomaganie i troche ciężej chodzi po chwili dalszej jazdy jest ok i tak ciągle co to moze byc czy coś z pompą czy też listwa?
Znajomy mial podobna sytuacje; pozniej zaczelo blokowac kierownice..
przyzyna byla prozaiczna:
uszkodzona poduszka pod silnikiem, w zakrecie silnik przechylal sie i blokowalo kolumne kierownicy
Byc moze jest to mala ilosc plynu jak pisali moi poprzednicy, nie mniej jednak popatrz na poduchy.
pzdr assist
Płynu nie brakuje z pol roku temu byl wymieniany na nbowy nigdzie nie cieknie wiec moze to ta sprawa z poduszka bo ostatnio jak podnosilem delikatnie silnik to zauwazylem ze lapa z prawej strony z poduszka stala a silnik podniosl sie z kawalkiem okraglego metalu cos jak lozysko i to chyba jest czesc poduszki ktora jest luzna
U mnie w e30 wyła pompa bo była na wykończeniu. Olej ze wspomy wyciekał z listwy kierowniczej i pompie się zdarzało pracowac ze zbyt niskim poziomem oleju. Po jakimś czasie się przytarła i już wyła niezależnie od poziomu.
Witam szystkich... podłaczając sie do tematu... mam ten sam problem z wyjaca pompa tylko ze u mnie wyje cały czas i nie ma wspomagania na wolnych obrotach gdy dodam gazu 2-3 tys obr wspomaganie sie pojawia. moze ktos poradzic co to moze być? plyn był zmieniany ale bez efektu... pozdrawiam
A u mnie jest jeszcze inny objaw. Jak jest ciepło wspomaganie działa dobrze i cicho, a jak się zrobi zimno to wyje, a jak jest bardzo zimno to wyje strasznie aż drży karoseria i dopóki się nie zagrzeje to kierownica chodzi baaaardzo ciężko. Olej wymieniłem na nowy ale nic nie pomaga, więć w moim przypadku chyba poprostu pompa padła ze starości.
_________________ E30 318i - było
E36 325 TDS - było
E36 318 żółte, na czterech gaźnikach - było
E34 520i Touring - jest