BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Katalizator
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-22, 19:51   Katalizator

Witam mam czy po wycieciu katalizatora i wstawieniu strumirnnicy wzrosnie spalanie?? bo słyszałem ze nawet moze wzrosnac o 10% -15% zuzycie na 100km wiec prosze o pomoc zastanawiam sie nad tą zecza poniewaz katalizator mi padł a nowego niechce kupowac za drogi :) a jak juz bede miał go wycietego to moge wspawac odrazu strumiennice ale sie obawiam

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-01-22, 20:27   

Z zasady działania tego urzadzenia, a nie dodajemy przecierz wachy, powinno zmaleć lub się nie zmienić... :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-22, 20:36   Katalizator POMOCY

Wiec podobno jak spaliny maja wiekszy przepływ to im wiecej gazu sie depnie to wszystko zostanie spalone i wyjdzie a tak to to moze trocho powstrzymywac ale ja tylko tak słyszałem

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-22, 21:18   

nie iwme jak to jest ale ja u siebie roziłem odwrotny zabieg.. wywaliłem srume a wtawiłem katalizator i spalanie spadło!!!

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-01-22, 21:18   

hmm ... w silnikach wolnossących nigdy nie będzie nadciśnienia
strumiennica nie powoduje zasysu spalin aż takiego aby się to odbiło na dolocie, i żeby przepływka zanotowała jeszcze większa dawkę powietrza dostającą się do silnika, a przez co komp podał dodatkowe paliwo. Więc nie ma wała.

A tak poza tym to zdajesz sobie sprawę że Twoje pytanie nie ma większego sensu, bo strumiennica to element tuningu psychologicznego :? Lepiej wstaw se rure, a jak chcesz ciszej to przelotowy tłumik.

Pozdro

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-22, 21:22   katalizator

a czy ta strumienica ma wogóle latać w bmw????? wszystko zalezy gdzie jest sobnda lambda!!!! po wycieciu katalizatora predkośc spalin może wzrosnąć a to zmieni wskazania sondy!

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-22, 21:29   

wiec tak to ma byc zamontowany w cinquecento a pytam sie na forum bemki poniewaz byłem tu zalogowany

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-01-22, 22:01   

Jeżeli do cinquecento to co ty tu robisz hopie?!!!??? :evil: Kurna jeden pyta o golfa, drugi zapodaje o matizie , a trzeci jeszcze lepiej, bo cieniasa tuuuuninguje....co się dzieje na tym świecie.... :!:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-22, 22:34   

Po prostu wczesniej mialem BMW i pytalem sie juz o cos na tym forum, a teraz przesiadlem sie na cienkiego wiec myslalem ze moze cos pomozecie.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-23, 00:08   katalizator

Pozazdrościć przesiadki!!:):):):):) nie wstyd Ci stary???? a na forum CC nic nie wiedzą o strumienicy???

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-01-23, 00:14   

mniejsza o większość kto czym jeżdzi - skoro taka wola - niech będzie cienias, ale o strumienicach było sporo - obalano mity i wskazywano właściwe (podobno) drogi, więc poszukaj, a napewno znajdziesz i może zaoszczędzisz

das ende

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: