Witam mam czy po wycieciu katalizatora i wstawieniu strumirnnicy wzrosnie spalanie?? bo słyszałem ze nawet moze wzrosnac o 10% -15% zuzycie na 100km wiec prosze o pomoc zastanawiam sie nad tą zecza poniewaz katalizator mi padł a nowego niechce kupowac za drogi a jak juz bede miał go wycietego to moge wspawac odrazu strumiennice ale sie obawiam
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-01-22, 20:27
Z zasady działania tego urzadzenia, a nie dodajemy przecierz wachy, powinno zmaleć lub się nie zmienić...
Wysany: 2005-01-22, 20:36 Katalizator POMOCY
Wiec podobno jak spaliny maja wiekszy przepływ to im wiecej gazu sie depnie to wszystko zostanie spalone i wyjdzie a tak to to moze trocho powstrzymywac ale ja tylko tak słyszałem
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-22, 21:18
nie iwme jak to jest ale ja u siebie roziłem odwrotny zabieg.. wywaliłem srume a wtawiłem katalizator i spalanie spadło!!!
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-01-22, 21:18
hmm ... w silnikach wolnossących nigdy nie będzie nadciśnienia
strumiennica nie powoduje zasysu spalin aż takiego aby się to odbiło na dolocie, i żeby przepływka zanotowała jeszcze większa dawkę powietrza dostającą się do silnika, a przez co komp podał dodatkowe paliwo. Więc nie ma wała.
A tak poza tym to zdajesz sobie sprawę że Twoje pytanie nie ma większego sensu, bo strumiennica to element tuningu psychologicznego Lepiej wstaw se rure, a jak chcesz ciszej to przelotowy tłumik.
Pozdro
Wysany: 2005-01-22, 21:22 katalizator
a czy ta strumienica ma wogóle latać w bmw????? wszystko zalezy gdzie jest sobnda lambda!!!! po wycieciu katalizatora predkośc spalin może wzrosnąć a to zmieni wskazania sondy!
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-22, 21:29
wiec tak to ma byc zamontowany w cinquecento a pytam sie na forum bemki poniewaz byłem tu zalogowany
Jeżeli do cinquecento to co ty tu robisz hopie?!!!??? Kurna jeden pyta o golfa, drugi zapodaje o matizie , a trzeci jeszcze lepiej, bo cieniasa tuuuuninguje....co się dzieje na tym świecie....
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-22, 22:34
Po prostu wczesniej mialem BMW i pytalem sie juz o cos na tym forum, a teraz przesiadlem sie na cienkiego wiec myslalem ze moze cos pomozecie.
Anonymous Go
Wysany: 2005-01-23, 00:08 katalizator
Pozazdrościć przesiadki!!:):):):):) nie wstyd Ci stary???? a na forum CC nic nie wiedzą o strumienicy???
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-01-23, 00:14
mniejsza o większość kto czym jeżdzi - skoro taka wola - niech będzie cienias, ale o strumienicach było sporo - obalano mity i wskazywano właściwe (podobno) drogi, więc poszukaj, a napewno znajdziesz i może zaoszczędzisz