Wysany: 2009-10-17, 16:41 felgi z e36 do e34 - dystanse
Witam, jak w temacie, kupiłem okazyjnie felgi z 3ki do mojej 5tki ale okazało się, ze te z e36 chowają się do środka i ocierają do mcpersona, wie ktoś jaka grubość dystansów jest potrzebna? Mi tak mniej więcej wychodzi ok 3cm, ma ktoś takie dystanse na sprzedaż?,
dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam
_________________ kiedyś e30, teraz e34...BMW JUST FOR FUN!!!
Zależy jaki dokładnie offset mają te felgi z e36 (tolerancja dla tego modelu jest między 35-45) i generalnie taki offset powinienes znaleźć na odwrocie tych felg. Jeśli takowy będzie to starczy ci dystans 20mm, większy może spowodować że opona zacznie trzeć o błotnik. E34 powinien mieć offset 15-25.
z przodu na feldze z e36 jest napisane: 7J 15 IS47 ale to chyba nie o to chodzi, zerkne jeszcze jak jest napisane z tyłu bo nie zauważyłem, narazie dzieki za odpowiedz
_________________ kiedyś e30, teraz e34...BMW JUST FOR FUN!!!
dobrze jest napisane odsadzenie na felgach też było oznaczane IS w tym przypadku 47 ale to bedziesz musiał dac większy dystans 25mm tak myśle .
mam takie samo oznaczenie na oryg.BMW felgach stalowych
Ostatnio zmieniony przez bujonik 2009-10-18, 16:52, w caoci zmieniany 1 raz
Jeżeli ofset jest 47 to będziesz musiał dać większy dystans (tak jak to napisał bujonik) ok 25mm - 30mm, wtedy osiagniesz ofset wymagany w e34 i w twoim przypadku będzie to 22 dla dystansu 25mm i 17 dla dystansu 30mm.