Wysany: 2009-10-19, 21:09 [E30]318is - Jest paliwo, jest iskra, ale nie odpala
Rozebrałem i złożyłem cały samochód. Silnik był wyjęty, ale nie rozbierany, rozrząd nie ruszany. Wymieniona była wiązką elektryczna w całości. Moja była poorana i porzeźbiona, więc kupiłem inną, w której w przewody idące do cewek wpięty był kiedyś gaz. Poza tym wygląda na nieruszaną.
Silnik nie odpala.
Rozrusznik normalnie kręci ze stacyjki, iskra jest, pompa podaje. Świece są mokre od paliwa, więc myślę, że wtryski działają. Kręcę i silnik nie odpala. Nie ma nawet najmniejszego zająknięcia, po prostu kręcę silnikiem na rozruszniku. Akumulator nowy, świece wymienione. Kolejność kabli zapłonowych sprawdzona. Przewód masowy na łapie silnika sprawdzony.
Kończą mi się pomysły gdzie szukać przyczyny. Jutro podmienię komputer.
Czy fakt, że w przewody idące do cewek wpięty był gaz, może powodować nie odpalanie?
Albo jakieś inne pomysły?
przewodow od wtryskow nie przecina sie jak jest gaz.... emulatory maja koncowki do wpinania.... najczesciej tak jest.... mialem podobnie.... powod... czujniki spalania stukowego
przewodow od wtryskow nie przecina sie jak jest gaz.... emulatory maja koncowki do wpinania.... najczesciej tak jest.... mialem podobnie.... powod... czujniki spalania stukowego
Ja bym raczej stawial na czujnik polozenia walu korbowego. Objawy beda dokladnie takie jak napisales ze bedzie iskra i paliwo ale silnik nie zapali bo iskra jest podawana na farta bo sterownik nie wie w jakim polozeniu znajduje sie silnik.
Podepnij samochod pod komputer i wszystko bedziesz wiedzial.
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Paliwo masz, iskre masz to znakiem tego przewody od cewki podają prąd a na wtryski idzie sygnał. To co do zapłonu silnik powinien dostac jest u ciebie dostarczone a kompresja od wyjecia silnika tez ci nie wyszła bokiem. Szukał bym powodu w zapłonie jak kolega to opisał z czujnikami i to nie tylko od połozenia wału czy wałka, ogólnie wszystkie warto przelecieć jak kable były ruszane.
Sprawdz tez cały dolot czy jest szczelny. Kiedys chłopakowi na spocie strzelił gaz w M40 i wyczepił sie taki wąz od dołu pod kolektorem to zanim załozyłem go na miejsce silnik nie chciał nawet mruknąc.
powodzenia
_________________ Jazda BMW przypomina jazde TIRem tylko w skręcie zapasu miejsca szukac trzeba po zewnetrznej
Diagnozowałem ostatnio 318is z identycznymi objawami komputer wykazał awarię czujnika położenia wałka rozrządu w tej chwili czekam na czujnik i będziemy go wymieniać dam znać czy pomogło. U ciebie może być to samo przynajmniej tak wynika z opisu.
_________________ BMW forever!!! Diagnostyka elektroniki BMW CARSOFT 6.5 pisać na PW
Dolot jest szczelny. Widzę, że większość sugeruje czujniki, więc przejże je jeszcze raz. Postaram się też podpiąć pod kompa, choć z tym może być pewien problem i zobaczę co dalej.
mamna mysli czujnik polozenia walu i takie ustrojstwo co na kablach zapolonowych jest no i ew. ten trzeci sygnalizator mogles pomieszac kostki i nie ebdzie dzialac a wszystkie sa takie same.
Silnik odpali bez czujnika położenia wałka. Nie odpali bez czujnika położenia wału korbowego oraz bez czujnika temperatury silnika (czarnego lub brązowego)
silnik m50 vanos odpali tylko na czujniku położenia wału korbowego.... odpali na samym czujniku położenia wałka rozrządu tylko trzeba z 5 sekud krecic.... w m42 jeszcze nie sprawdzalem czy tak da rade....