Mam do was zapytanie, chodzi o to że w moim E30 jest kostka do niczego nie podłączona i nie mam pojęcia od czego ona jest! ma tam swoje miejsce( na coś czeka chyba) ktoś wie od czego ona jest??
zalezy jakie masz e30 to mzoe byc przy kompie pod osłoną kostka klimy kostka obrotka i ekonomizera w waskich lampach, i jak koledzy mowią po otwarciu schowka po lewej stronie 2 piny miejsce na latarke
[ Dodano: 2009-10-22, 08:19 ]
kicker314 napisa/a:
nie ona jest w klapie schowka, coś w stylu kostki do radia! ma wejść na 3 albo 5 przewodów!
cos czuje ze to jednak latarka skoro w "klapie schowka"
ta kostka przy przepustnicy idzie do zaworu który odprowadza opary do pochłaniacza ( w 325 jest pod przepustnicą ) .
te przewody przy kielichu przykręcasz do masy na kielichu ( masa ) i jeden powinien być plus do złącza zasilającego ( pod maską jest złącze " klema "chyba że masz aku z przodu to pod klemę "+" ) . ( czyli dwa kable na masę i jeden do plusa )
Te kostki przy sterowniku są z reguły wolne ( osprzęt dodatkowy )
Ostatnio zmieniony przez gatun0 2009-10-25, 12:49, w caoci zmieniany 1 raz
druga fota albo pochłaniacz albo czujnik poziomu oleju zależnie gdzie wychodzi z wiązki bo wtyczki chyba takie same sa ale kabel jest na tyle krótki że raczej łatwo dojsc czy czujnik czy pochłaniacz
trzecia foto masa
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
No to już wiem co to jest za wtyczka. W wąskiej jest ona okrągła a w szerokiej taka jak na zdjęciu i jest do czujnika oleju. Muszę jeszcze to dokupić. Dzięki za pomoc