http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=585317 - wiem, że miejsce tego typu linków jest gdzie indziej, ale po pierwsze jest i do poczytania i pooglądania, po drugie temat jest niebagatelny, więc warto by miał oddzielny topic..... no i po trzecie - spodziweam się licznych komentarzy 8)
Ciekawe jaki ma tył w końcu pupa jest ważna, prawda?
Trójka nowa wygląda jak Lanos z tyłu, jak już wcześniej było.....
Mogliby ich tak nie "oblić".... , znaczy zaokrąglać.....więcej kantów!!!!!!!!!
Ponieważ nowa generacja Serii 3 ma być tylko sedanem i kombi. Natomiast wersja Coupe i Cabro będzie się nazywać Serią 4, czyli bedzie mieć oznaczenie parzyste. A to jest Coupe, więc to jest Seria 4. A skoro to eMka, to jest to M4
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
LUKAS - nie wiem skąd masz te rewelacje o serii 4, ale właśnie jakieś 2 dni temu przyszedł do mnie newsletter bmw, gdzie prezentowana jest nowa 3-ka (E90) i jest ona w wersji sedan, cabrio, coupe i chyba też kombi więc jeśli możesz podaj źródło informacji, bo chętnie poczytam na ten temat
Pod tym linkiem znajduje się informacja o tym, że nowe Coupe (E92), oraz nowe Cabrio (E93) powstałe na bazie nowej Trójki (E90), będzie miało nazwę Seria 4.
Logiczne jest że Coupe i Cabrio w tej sytuacji w wersji "M" nie będą nazywały się M3, lecz M4.
Pozatym już od dość dawna BMW mówi o zmianie nazewnictwa swoich modeli, które będzie wygladało tak.
Wszystkie limuzyny i kombi, będą miały serie nieparzyste (1,3,5,7).
Wszystkie Coupe i Cabro, będą miały serie parzyste (2,4,6).
Niejestem wstanie przytoczyć Ci wszystkich przykładów z jakimi się potkałem, ponieważ jest to nie możliwe. Poprostu, wiem to z prasy, TV i internetu. Możesz wierzyć lub nie, ale tak będzie.
Przynajmniej tak twierdzi zarząd BMW...
Do mnie również przychodzi newsletter od BMW, ale ja w nim niewidziałem żadnego Coupe...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
The Coupé (E92) and the Cabrio (E93) may become the first 4 Series models. The Coupé should be introduced at the 2006 Paris auto show while the Cabrio should be first seen at the 2007 Detroit auto show