Wysany: 2009-10-27, 21:58 [e30] LPG do 320, proszę o pomoc.
Witam,
no więc sprawa ma się tak - zamierzam jutro zakupic e30 320 - 129 kucyków. I jako, że jestem studentem chciałbym wpakować w niego gaz - i pytanie teraz - jaki to powinien być gaz - cos mi kolega mowil, ze nie moze to byc sekwencja (bo cos tam, cos tam), ale nie koniecznie ma pojecie o tym co mówił, a ja akurat zielonego pojecia o gazie nie mam.
A drugie pytanie odnosnie LPG to jaki bedzie mniej wiecej koszt założenia tego gazu
sekwencja do M20 może być , jednak jest to duży koszt i jeżeli zależy tobie na mocy ( m20b20 i moc nie idzie w parze ) to tylko blos jaknie potrzebujesz mocy to wystarczy zwykła instalka
to autko co znalazłem jest w tak dobrym stanie, że nie chce mi się szukać z gazem poza tym, jak sam założe to będę miał pewność, że dobrze jest zrobione
blos to jest tzw gaźnik gazu , jest trochę problemów z dobrym ustawieniem , ale nie tracisz na mocy , i nie ma wystrzałów .
Do blosa musi być większy parownik( reduktor ) niż w zwykłej instalacji .
koszt blosa ok 300-350zł reszta jak przy zwykłej .
Zakładaj sekwencje Stag 300 i będziesz miał święty spokój.
Ja słyszałem złe opinie na temat tego staga 300.. listwy wtryskowe podobno padają dość często. Zresztą wszystko to sie dzieje przez złej jakości gaz. Osobiscie mam sekwencje lovato i jestem z niej bardzo zadowolony Jeżdże na niej już 3 lata i zero problemów. Płaciłem za nią wtedy 2900 zł chyba ale teraz są już napewno o wiele tańsze.. Po za tym jak już założysz sekwencje to trzeba o nią bardzo dbać i robić przeglądy co 10000 km najlepiej żeby nic nie padło..
Ja słyszałem złe opinie na temat tego staga 300.. listwy wtryskowe podobno padają dość często.
Stag to jest sterowanie Wtryskiwacze to jest inna bajka, jak się przyoszczędzi i założy tandetne wtryski to szybko padną. Sam mam staga (wtryski nie padają ) i jest
Ostatnio zmieniony przez jurexxx 2009-10-28, 11:57, w caoci zmieniany 2 razy
Ja słyszałem złe opinie na temat tego staga 300.. listwy wtryskowe podobno padają dość często.
Stag to jest sterowanie Wtryskiwacze to jest inna bajka, jak się przyoszczędzi i założy tandetne wtryski to szybko padną. Sam mam staga (wtryski nie padają ) i jest
dzieki za uswiadomienie ja gupi tak czy siak trzeba robic przeglady regularnie i nic sie nie powinno popsuc
A, już, żeby nie zakładać nowego tematu - poprzedni właściciel lał do auta olej 5w30 - jaki ja mogę/powinienem lać? Co myślicie o np. 5w40 firmy total ?
możesz lać wszystko . M20 nie ma wielkich wymagań co do oleju .
Aż dziwne że ktoś lał 5w30
gawlak01 Poszukaj zanim napiszesz !!! BoMogęWszystko
Doczy: 17 Lis 2009 Skd: Chocianów
Wysany: 2009-11-17, 18:12
z gory przepraszam ze to nie ten temat ale jestem w DESPERACJI mam e 30 1.8 i dzis probuje odpalic auto i cos strzelilo dodam ze odpalalem na gazie i od tej pory nie moge go odpalic kreci tak z 20 sekund i odpali ale jak puszcze gaz z nogi to obroty spadaja do zera i auto gasnie nigdy mi sie to nie przydazylo co to moze byc parownik a moze cos innego autkiem jezdze do pracy prosze o pomoc wziolem dwa dni urlopu i musze go naprawic co robisz PROSZE O POMOC z gory dziekuje wam
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
Wysany: 2009-11-17, 19:21
wiesz co mialem takiego pecha bo to dzis sie stalo wieczorem i w baku tyla tylko puska jutro pojade na cpn i zaleje go to bede wiedzial co i jak a jak myslisz co ten wybuch mógl spowodowac? cos strasznego pozdro pudzian odp jak najszybciej dzieki
Jak jestes aż tak ciemny to poproś kogoś żeby zajrzał kto jest mniej czarny, niektóre instalki mają klapki antywybuchowe i może jest otwarta i sprawdz gumy. A tak poza tym to paliwa powinienies miec chocby rezerwe zeby pompka paliwa na sucho nie chodzila bo sie wkoncu zatrze.
_________________ BMW E30 325i
Wysany: 2009-11-17, 23:22
blazer ja mam wylacznik ktory odcina mi prace pompy paliwa i jak jade na LPG to wylaczam ja jutro sprawdze przeplywke i dam znac co mi tam wyszlo
blazer ja mam wylacznik ktory odcina mi prace pompy paliwa i jak jade na LPG to wylaczam ja jutro sprawdze przeplywke i dam znac co mi tam wyszlo
No to faktycznie wyższa szkoła ekonomii zwracam honor . A wyłącznik kontrolki rezerwy też masz wyłączany wyłącznikiem czy ciągle się świeci?
_________________ BMW E30 325i
Wysany: 2009-11-18, 10:21
Zydek pali sie caly czas nie chce mi sie kombinowac z nim a niech sie pali zaraz ide kombinowac z autkiem i mam nadzieje ze odpali
[ Dodano: 2009-11-18, 17:29 ]
HURA:jupi: autko dziala pekla gumka kolo przeplywomierza zamienilem ja od detki rowerowej i wsystko hula jak nalezy dzieki za wszystko koledzy pozdrawiam