BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e-32 Biały dym!!!!
Autor Wiadomo
engel2312 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Pa 2009
Skd: lublin
Wysany: 2009-11-14, 23:57   e-32 Biały dym!!!!

Witam! Odrazy przechodzę do sedna sprawy: silnik m-60 4 litrowy po remoncie głowic , sprawdzone na szczelność, nowe uszczelki, wszystko wydawałoby sie w najlepszym porządku. Po odpaleniu biały dym, szczególnie z lewej końcówki wydechu. Po rozgrzaniu objaw ustępuje , ale jak doleje płynu to sie dzieje to samo czyli zaczyna znowu kopcić. Nie wiem co o tym myśleć, czy mechanik cos skopał cz może blok uszkodzony? Brakuje mi pomysłów?!!! Z lewej końcówki kapie ciecz, pewnie to płyn. Nie wiem gdzie szukać przyczyny. POMOCY!!!!!!!!!!

gatun0 

Pomg: 15 razy
Doczy: 30 Lip 2008
Skd: Uć
Wysany: 2009-11-15, 00:19   

z jakiego powodu był remont ? dużo przejechałeś od naprawy ? może w wydechu zostało trochę płynu i musi się wygrzać .
Dym powstający z płynu chłodniczego ma specyficzny słodki zapach . Podobne objawy mogą być przy uszkodzonej membranie odmy tylko wtedy czuć przepalony olej .

choody 

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Wrz 2009
Skd: MMZ / offenbach
Wysany: 2009-11-15, 05:50   

Z jakiego powodu był remont głowic?? Jeśli z przegrzania - to jest blok do roboty. Lub być może uszczelka pod głowicą została odwrotnie założona, choć trudno mi sobie to wyobrazić. Czy mechanik używał pasty uszczelniającej przy zakładaniu uszczelki?? Czy skręcał na sucho?? Być może źle skręcił głowicę ......

Wątpliwości nie ma żadnych, albo wina uszczelki albo bloku. Jedź do mechanika i reklamuj robotę.
e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie

engel2312 

Wysany: 2009-11-15, 08:20   

e-32 kupiłem z uszkodzonym silnikiem- olej dostawał sie do płynu i robiła sie tak zwana emulsja. Co sie okazało: dekiel skrzyni łańcucha rozrządu do której jest przykręcona pompa chłodzenia był popękany i z tond ten płyn. Dzisiaj musze porozmawiać z mechanikiem. Najgorzej z tym blokiem, jeśli jest uszkodzony to długo jeszcze e-32 będzie stać w garażu :cry:

bey 

Doczy: 22 Pa 2009
Skd: zabrze
Wysany: 2009-11-15, 09:59   

hmmm ja moj wyjolem rozebralem naprawilem w dzien wiec nie ma zle :)

engel2312 

Wysany: 2009-11-15, 11:08   

Żebym miał więcej czasu a przede wszystkim garaż z kanałem to sam bym postarał sie to zrobić. Zastanawia mnie jedno: jeżeli to blok uszkodzony to czy uszkodzenie polega na nierówności płaszczyzny styku uszczelki czy może tuleja jest pęknięta. Sam już nie wiem. W następnym tygodniu trzeba znowu rozbierać e-32.... Zresztą nie wiem jak sprawdzic blok, gdzie szukać usterki :cry: ;/ :help:
Ostatnio zmieniony przez engel2312 2009-11-15, 11:11, w caoci zmieniany 1 raz  

rtuber 
BadBoy

Pomg: 2 razy
Doczy: 12 Mar 2009
Skd: Legnica
Wysany: 2009-11-15, 12:15   

Cytat:
Po rozgrzaniu objaw ustępuje , ale jak doleje płynu to sie dzieje to samo czyli zaczyna znowu kopcić.

Rozumiem, że płyn cały czas ubywa, skoro musisz dolewać ?

engel2312 

Wysany: 2009-11-15, 12:59   

Tak. I mam wrażenie że za szybko łapie temperaturę.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: