BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z elektryka w e30
Autor Wiadomo
Heniu_e30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Lut 2009
Skd: Włodawa
Wysany: 2009-11-29, 02:05   problem z elektryka w e30

Witam. Dawno się nie udzielałem ale mam problem, iz dzidziaj składałem swoje e30 318is i po przeniesieniu ( juz dawno) aku. do bagażnika dzisiaj nastał problem z odpaleniem. Po zamontowaniu tylnego zderzaka i połączeniu pod jego odbój masy tylko zaiskrzyło w tym miejscu i kontrolki pogasły, po podłączeniu masy poprzez przewody rozruchowe od (-) z akumulatora do masz niedokadnej do budy auto zaczelo krecic rozrusznikiem ale nie chciiao odpalc, odkrecalem swiece i byly swiece mokre i mialy iskre, dodam ze przewod dodatkowy ( rozruchowz) dosc mocno sie grzal. Nie bardzo juz mam pomysly co sie stalo. i prosze o pomoc.

szwangru2 

Pomg: 30 razy
Doczy: 13 Gru 2008
Skd: Grójec
Wysany: 2009-11-29, 08:48   

Przewód się grzeje jak ma słabe łącze albo zbyt mały przekrój , wyczyśc połączenia masowe akumulator - karoseria,silnik - karoseria zabezpiecz je smarem miedzianym i dopiero wtedy próbuj odpalac silnik .

Heniu_e30 

Wysany: 2009-12-07, 22:02   

Hmmm. Zrobiłem masę, wszystko pięknie ładnie ale auto nie chce zapalić. Ciśnienie na listwie jest, świece mokre, iskra jest a auto dalej nie chce palalić. Po mokrych świecach domniewam ze wtryski robią swoją robotę. Wiem napewno że auto pali bo raz czy dwa wtrysnolem niedużą dawkę chemi w aerozolu do przepływomierza i silnik nawet wkręcał się troche na obroty.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2009-12-07, 22:38   

jak nie chce tak odpalic to wez go popchnij albo pociagnij i moze zaskoczy

jak iskra jest i swiece mokre to musi go zalewac mocno albo iskra słaba.podłacz może prostownik i z prostownika odpal albo drugi aku kablami podłacz

silnik ma dobra mase ?? bo może gdzies przy rozruszniku cos nie łaczy

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Heniu_e30 

Wysany: 2009-12-13, 08:05   

Już mi samochód pali, obczysciłem wszystkie masy w aucie ale jeszcze do poprawek. okazazało się również ze spadł wąż od silniczka krokowego pod kolektorem dolotowym, gdyby nie głupia ciekawość to bym pewnie tego nie zauważył. Chłopalki mam jeszcze takie pytanka gdzie zrobić dobrą masę w bagażniku jak juz wspominałem przeniosłem aku do bagażnika i nie bardzo wiem gdzie by najlepiej łączyło zeby nie ciągnąć drugiego przewpdu pod maske no i jeszcze takie jedno pytanko: który czujnik w głowicy od strony dolotu odpowiada za ssanie. Z rana jak zimna delikatnie się przewraca a jak trzymam ok 1 tyś. obr. min. to jest wporządku temp. złapie i chodzi jak marzenie.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2009-12-13, 10:15   

niebieski czujnik jest od kompa

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach