witam
cieknie u kumpla w e30 z wysprzeglika albo przewdou - mial ktos jakis taki przypadek ? szczerze powiem ze jeszcze nie zagladalismy tak dokladnie pod samochod bo jest zimno a garazu z kanalem w okolicy brak.
czy lepiej sie zaopatrzyc w ktoras z czesci zanim sie zabierzemy zeby nie robic tego 10 razy ?
ja miałem taki problem. początkowo myślałem, że to uszczelka z pod miski olejowej. wymieniłem ją i du...pa- dalej cieknie. jak będzie więcej czasu to muszę tam dokładniej zajrzec.
pozdro
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
BMW- Bojowa Maszyna Wojenna
Ostatnio zmieniony przez pabello 2009-12-06, 18:39, w caoci zmieniany 1 raz
nie potrzeba kanalu zeby to sprawdzic.ja u siebie troche lewarkiem podkrecilem i wszystko widzialem..tez nie wiedzialem skad leci..ale jak zajzalem pod spod okazalo sie ze wysprzeglik jest caly mokry i w nim byl problem.wymieniony byl i jest malina
Urbi raczej to będzie wysprzęglik ! wymiana jest bardzo prosta i kanału też nie potrzebujecie wystarczy trochę podnieś i masz dobry dostęp ! nie wiem ile do E30 kosztuje ale do mnie nowy wysprzęglik kosztował 35 zł
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
podobnie mialem ... cieklo mi z wysprzeglika i nawet zestaw naprawczy nic nie dal bo wystrzeglik byc juz do :cenzura: tylko czasu troche dokupilem do wymiany na nowy... nowy kupilem za ok50zl i smiga juz dluzszy czas bez problemow