BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[e39]gaśnie kiedy się rozgrzeje
Autor Wiadomość
kasia 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-12-10, 15:51   [e39]gaśnie kiedy się rozgrzeje

Witam mam problem z autkiem. Posiadam BMW 525d.
Samochód dobrze odpala kiedy jest zimny, ale po przejechaniu 6km, kiedy się rozgrzeje zaczyna gasnąć, nie można go odpalić, ciągle staje. Jeżeli uda się komuś utrzymać 2tys obrotów to jedzie jeszcze kawałek, ale nie za daleko.
Byliśmy już u wielu mechaników i żaden i potrafił nam pomóc, wyciągali kase a samochód wracał ze zmienionymi filtrami. Masakra.
Może ktoś wie co mu jest. Czekam na pomoc i z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-12-16, 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysłany: 2009-12-10, 16:14   

A coś wiecej to jest e34 czy e39? z którego roku?
Tak pobieżnie to wyglada na zbyt ubogą dawkę paliwa bo na zimnym DDE zwiększa dawkę przy zimnym silniku potem w miarę rozgrzewania silnika ja zmniejsza, może żle wyregulowany nastawnik pompy wtryskowej a może to być tylko nieszczelnosć w układzie paliwowym.
Raz miałem przypadek pękł oring uszczelniający przed filtrem paliwa zimny odpalał na dotyk po nieznacznym rozgrzaniu słabł prychał szarpał, spadały obroty aż w końcu gasł i niedawał się zapalić dopuki nie ostygł.

Hroop 
bokiem blepiej..

Wysłany: 2009-12-10, 21:44   

Moje m20 miało taki objaw przy zakupie, tak jakby się kończyło paliwo właśnie jak łapał temperaturę - winowajcą okazał się czujnik temperatury..
Pzdr

kasia 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-12-14, 10:42   

MARAS napisał/a:
A coś wiecej to jest e34 czy e39? z którego roku?
Tak pobieżnie to wyglada na zbyt ubogą dawkę paliwa bo na zimnym DDE zwiększa dawkę przy zimnym silniku potem w miarę rozgrzewania silnika ja zmniejsza, może żle wyregulowany nastawnik pompy wtryskowej a może to być tylko nieszczelnosć w układzie paliwowym.
Raz miałem przypadek pękł oring uszczelniający przed filtrem paliwa zimny odpalał na dotyk po nieznacznym rozgrzaniu słabł prychał szarpał, spadały obroty aż w końcu gasł i niedawał się zapalić dopuki nie ostygł.

Rocznik 2001. Pokarze męzowi Twoją odpowiedź może on się w tym połapie :) Ale wygląda na to, że ,może to właśnie ten problem. dzięki :)

[ Dodano: 2011-01-24, 15:45 ]
po wielu trudach okazało się, że był to czujnik na listwie common rail

po drodze padła nam jeszcze trubina
mechanik zamiast robic czujnik zrobił najpierw wtryski i teraz silnik sie trzęsie jak osika

ale nowy silnik już w drodze więc jesteśmy uratowani

Odpowiedz do tematu