Mobilki pomocy
Mam e34 na silniku m-20
Zgineło napięcie na zapłonie i pali sie instalacja.
Pali sie bezpiecznik 1 i 12. 12 aż się topi.
Ciągle palą się światła mijania i drogowe bez włączonego zapłonu i świateł.
Odpaliłem na kable znajomka i wymienilem żarówkę od pokrenteł nawiewu i temperatury no i coś sie porobiło jak zapaliłem postojówki.
chciałem zobaczyć czy dziala podświetlenie i zawołał mnie kumpel, że dym idzie spod maski.
Zaczeła mi sie palić instalacja lewej lampy.
Teraz cały czas świecą się lampy z przodu i nie ma zapłonu.
Do tego palą się bezpieczniki 1 i 12.
Proszę o pomoc.
Już prawie remont zrobiłem swojej beci.
'88 mojej beci i chodziła jak nóweczka.
Czy to wina wiązki?
Jeśli wszystko działało
ona się przepalila przy lampie.
tam jest dostęp i naprawa to nie problem.
Przed tym wszystkim miałem problem z 12 bezpiecznikiem i niedziałały lusterka.
Warto robić elektrykę. Droga to może być impreza?
Elektryka poważna sprawa jak się przypaliła trzeba przepatrzeć wszystkie kable w pobliżu, musisz mieć jakieś zwarcie skoro cały czas palą ci się lampy i palą się bezpieczniki
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Marcin E-30 Poszukaj zanim napiszesz !!! BMW 335 drift
Pomg: 1 raz Doczy: 07 Wrz 2008 Skd: Warszawa-G.R.CH.W
Wysany: 2010-02-21, 22:11
http://forum.beemka-klub....?t=3342&start=3 tu masz wykaz bezpieczników i teoretycznie szukaj przyczyny w tylnych światłach.A jak przypaliło się kawałek instalacji to można chociaż znajdź te kable które się popaliły i albo dosztukuj albo po izoluj bo może dalej tam być jakieś zwarcie sprawdź też czy masa jest ok i akumulator.Jak coś to wal na priv jak byś potrzebował pomocy bo widzę że z warszawy jesteś.
stacyjkę sprawdz, to druga rzecz zaraz po klamce uzywana w samochodzie... zdaje się ze ona wlasnie wlacza napiecie glowne....i od swiateł tez..
Zgadzam sie z przedmowca. Do tego sprawdz jeszcze sam wlacznik swiatel bo moze to on rowniez robic jakies zwarcie.
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
stacyjkę sprawdz, to druga rzecz zaraz po klamce uzywana w samochodzie... zdaje się ze ona wlasnie wlacza napiecie glowne....i od swiateł tez..
w vw caddy podobny przypadek mialem włacznik kierunkow , mijania/ drogowe się palił i swiecily mijania na wyłaczonym zaplonie.. o dymie w srodku nie wspomnę...
_________________ wszystko można...ale nie zawsze wypada.