chcialbym pochwalic sie swoim nowyn nabytkiem czyli bmw e30 320i..
auto jak na swoj wiek jest bardzo ladnie utrzymane. posiada el.szyby, el.szyber dach, wspomaganie, obc 2
do tego na przod black hella a halogeny yellow zkw i dokladeczka od is.. na tyl czerwona blenda pod tablice rej. do srodka kierownica m technik 2 lusterko tez mt2 fotele sportsitze, pod maske silnik m20b25 niestety tylko trzeba go troche podreanimowac bo na wysokich obrotach troche podkapca.. takze mam do niego tylne szybki uchylne
wszystko bd przekladal ze swojej wczesneiejszej e30, mialem zamiar ja robic ale za duzo w niej rdzy, rys i nagniotkow..
mam nadziejeze bd ladna z niej laleczka.. zastanawiam sie jeszcze nad listwami czy zostawic je w chromie czy zalozyc shadowlina?
Ostatnio zmieniony przez Grzesio 2010-01-29, 15:20, w całości zmieniany 1 raz
Czas odświeżyć temacik... W ostatnim czasie zabrałem się w końcu za e30. Rozkręciłem cały środek w poszukiwaniu ognisk rdzy i dziurek. E30 wydawało się, że jest w superextra stanie, ale niestety musiałem wstawić kilka łatek. Ale to normalne w tych autach, w końcu to nie nówka cyngiel z salonu, tylko 20-letnii samochód.
Przełożyłem już także całe zawieszenie ze swojej poprzedniej e30, której niestety czas już dobiegł końca. Teraz bordowa stoi na gwincie, wahaczach tylnych od compakta, z mostem S4.27, a z przodu zwrotnice od e36 2.8. Więc rozstaw śrub jest już 5x120
Zastanawiam się teraz czy zostawić ją w chromie czy założyć listwy shadowline'a. Wydaję mi się, że do kółeczek będzie pasował bardziej chrom
Czeka mnie jeszcze bardzo dużo pracy, ale mam nadzieję, że do maja w końcu wyjadę.
Nie wiem jeszcze czy przedni i tylny pas zostawić chropowaty czy zrobić na gładko oraz nie wiem czy dół karoserii tj. dokładka, progi i tył pomalować na czarno czy w kolor.
na czarnej wyglada calkiem calkiem. na tej to jeszcze nie wiem. moze byc tak ze jak przerobie tylne lampy na mhw to nie bd w ogole pasowalo ale to wyjdzie w praniu.
bd przerabial bo na orginalne nie mam teraz kasiory bo mam duzo innych wydatkow. jak przerobie na czarno to bedzie zwykla czarna blenda a jak uda mi sie jakos fajnie przerobic na czerwono to wtedy bd do tej czerwonej blendy. ale to sa plany przyszlosciowe ze tak napisze bo jeszcze troche czasu minie zanim bd w fazie wykonczeniowej:PP
[ Dodano: 2010-03-17, 10:40 ]
nowy bajerek do mojej e30:D