Witam serdecznie , jestem nowy na forum.
Dużo czytałem waszych wypowiedzi i wiem że był juz taki temat gdzieś lecz nie padła żadna konkretna odpowiedź.
Chodzi mi o to że moje autko ma już troszkę latek a sprężyny nie były ruszane raczej od nowości i strasznie siadły, mam butlę w kole i przy jakich kolwiek dołkach trę miską.
Jak samochód jest pusty to nie ma problemu ale gdy tył jest zapakowany , to jest tragedia. Wiem o tym że wszyscy opuszczają a ja chce w górę lecz właśnie taką mam potrzebę.
Wiem ze są podkładki na allegro lecz to odpada , wolałbym albo jakieś sprężynki albo słyszałem o rozciąganiu sprężyn i tu moje pytanie co o tym sadzicie Czy warto czy lepiej nowe sprężyny?
Kup nowe sprężyny. Co to za sposób rozciąganie sprężyn? życie ci niemiłe? Co będzie jak podczas jazdy taka sprężyna pęknie? Kup nowe sprężyny, może od jakiegoś touringa i będzie ok.
Pomg: 3 razy Doczy: 19 Mar 2007 Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2010-04-05, 07:50
napisales ze trzesz miska, rozumiem olejowa, wiec podnies tez przod a nie tylko tyl.
Kup uzywane sprezyny za grosze od kogos u kogo e30 stalo wysoko przed ich wyjeciem.
Poza tym czesto wklada sie gumy w sprezyny by wlasnie auto nie siadalo na duzych dolach/garbach.
Jak chcesz mam chyba 4 (minimum dwie) wysokie sprezyny w wilanowie u starych, tyle ze rzadko tam jestem, moge Ci oddac 4 za 50zl.
Na nich e30 nigdzie nie przytarlem, nawet w 4osoby z pelnym bagaznikiem, i bylo komfortowo na polskich dziurskach
Z tego co pamietam sa czarne i mega dlugie w stosunku do moich weitecow
Ostatnio zmieniony przez Pablo325i 2010-04-05, 07:54, w caoci zmieniany 2 razy
Kup nowe sprężyny. Co to za sposób rozciąganie sprężyn? życie ci niemiłe? Co będzie jak podczas jazdy taka sprężyna pęknie? Kup nowe sprężyny, może od jakiegoś touringa i będzie ok.
Dodam od siebie tylko, że jak mi pękła z przodu sprężyna to skończyło się TYLKO na rozwalonej oponie - bieżnik został odcięty od reszty opony.