muszę wymienić takowe przewody pytanie jakie kupić ? Jako że mam deczko ograniczony budżet dobrze by było gdyby były najtańsze, a może ktoś ma na sprzedaż albo zna sklep z tanimi ale dobrymi przewodami firma sentech i kager odpada.
NGK i Bremi(350-450zł) są deczko drogie jak na mój portfel biorąc pod uwagę fakt że w tym miesiącu maluje auto i wymieniam parę nie najtańszych elementów
kolejne pytanie czy jeśli posiadam przewody z czujnikiem to rzecz jasna nie podejdą takowe bez niego ? (pytam tak z ciekawości)
Ostatnio zmieniony przez Świesta 2010-04-25, 23:01, w caoci zmieniany 2 razy
Fota hurtownia, w Krk mieści się na , ul.przewóz i na al.29listopada
Podziękował (jutro ruszę z tematem)
jeśli chodzi o firmę co w takim razie powiecie na temat NGK, Bosh, Bremi, Beru może Champion ? auto będzie jeździć na kapuście wiec wskazane są dobre kable skłonny jestem do tych NGK idzie je nawet dorwać poniżej 300 zł (jebaj.pl) z tym że są bez tego czujnika.
Pytanie zatem do Piotrka325 jak ty to założyłeś ? Z tych kabli sentech kapturek na świece schodzi w miarę nieźle, za to ze starych bremi nawet nie drgnie, zawsze je można rozprawiczyć, ale co? kupie nowe bez niego i na węzełek zamontuje ?
Fota hurtownia, w Krk mieści się na , ul.przewóz i na al.29listopada
Podziękował (jutro ruszę z tematem)
jeśli chodzi o firmę co w takim razie powiecie na temat NGK, Bosh, Bremi, Beru może Champion ? auto będzie jeździć na kapuście wiec wskazane są dobre kable skłonny jestem do tych NGK idzie je nawet dorwać poniżej 300 zł (jebaj.pl) z tym że są bez tego czujnika.
Pytanie zatem do Piotrka325 jak ty to założyłeś ? Z tych kabli sentech kapturek na świece schodzi w miarę nieźle, za to ze starych bremi nawet nie drgnie, zawsze je można rozprawiczyć, ale co? kupie nowe bez niego i na węzełek zamontuje ?
Szukaj Bremi bo to są te same kable który szły na ory montaż z czujnikiem, osłonką na cewkę itd.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
bosch też ma czujnik i nawet z tego co wiem osłonę, co do ngk normalnie przekładasz, jedna fajka jest odkręcana nie ma z tym problemu,jak coś to mogę pomóc
_________________ Bandyci Mogą Wszystko
[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja [/move]
czujnik jest potrzebny tylko do diagnostyki silnika, bez tego silnik pracuje normalnie i poprawnie.
Pozatym jak ktoś bardzo chce może go przełożyć.
Ja u siebie kupiłem za 130pln komplet nowych kabli Sentech i nie narzekałem na nie, silnik pracował równo, ładnie się wkręcał i o niebo lepiej chodził niż na starych ori kablach.
Czujnik jest potrzebny żeby komp wiedział kiedy jest iskra, przez co w tedy jest wtrysk półsekwencyjny jeśli nie masz tego czujnika komputer pracuje w trybie wtrysku fuulgrupowego,więc nie pisz bzdur że jest nie potrzebny
[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja [/move]
W d... można se wsadzić NGK, jamory,sentechy i tym podobne wynalazki. Przerabiałem temat u siebie 2 razy i u kilku znajomych- albo oryginał bremi bo boscha nie polecam bo podróbek pełno albo szukać jakiś używek w dobrym stanie. No chyba że nie jeździsz autem podczas deszczu i lubisz gdy czasem cię prąd pierdolnie gdy dotkniesz się przewodów.
Ja do siebie z 4 kompletów ori kabli poskładałem jeden i skończyły się problemy. Jak chcesz to kilkoma przewodami cię mogę poratować-PW
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
NGK miałem i polecam nigdy nie miałem problemów tak samo z boscha przewodami nic się nie działo, wszystko zależy od portfela , Bremi też czasem są podróby więc loteria