BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Uszczelka głowicy w m20b20, głowica
Autor Wiadomo
bogib184 
I'm back :)

Doczy: 24 Gru 2009
Skd: okolice Pułtuska
Wysany: 2010-05-08, 08:35   Uszczelka głowicy w m20b20, głowica

Witam. Niestety w babce padła czapka i trzeba babcie reanimować :) Przegrzał się motor i prawdopodobnie pękła gdzieś, bo strasznie bije na układ ciśnienie, nawet jak wyjąłem termostat to i tak cały czas się zapowietrza. Czapkę już zamówiłem, sprawdzoną na szczelność, lekko się ją liźnie i trzeba będzie to poskładać. Jaką uszczelkę polecacie, żeby nie kupować marchewy, która może wypali się zaraz ?? Ja postawiłem na pękniętą głowicę, ponieważ nie kopci, nie ma płynu w oleju ani odwrotnie. Silnik się przegrzał dość mocno i zrobione było tak ze 300 km. Na wskaźniku temperatura była cały czas na połowie a okazało się, że na termostacie nie było wody tylko powietrze, a dolny wąż był zupełnie zimny. Zniszczyłem zdrowe m20 w 3 dni :cry: Moja głupota zapowietrzyłem układ przy wymianie odpowietrznika i teraz muszę za to becelować :( Więc jaka dobra uszczelka i czy też obstawiacie pęknięcie głowicy, czy jest prawdopodobne, że uszczelka się wypaliła ?? Czy wymienić też śruby na głowicy na nowe ?? Dzięki i sorry za wypracowanie :P

Grzesiek2290 
fck vanos!

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Wrz 2008
Skd: B-stok
Wysany: 2010-05-08, 16:01   

Oddaj do sprawdzenia i poproś żeby to zrobili pod wyższym ciśnieniem. Kolega raz wróżył z fusów i parę dni później wszystko sie wysrało.

Co by to nie było (głowica czy uszczelka) i tak trzeba czapke sprawdzić na szczelność i splanować.

Uszczelka to Victor-Reinz albo Elring. Śruby prawidłowo ZAWSZE daje się nowe bo jak ci któraś popłynie to będzie duże prawdopodobieństwo że po jakimś czasie w tym miejscu znowu puści uszczelka. Oczywiście można ryzykować jeżeli ktoś założenie głowicy traktuje powiedzmy jak zmianę amortyzatorów...
Ostatnio zmieniony przez Grzesiek2290 2010-05-08, 16:02, w caoci zmieniany 1 raz  

Kruczek 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lut 2007
Skd: Orońsko
Wysany: 2010-05-08, 16:26   

uszczelka może być też GOETZE, śruby lepiej dać nowe, niektórzy mierzą czy nie są wyciągnięte, ale jeśli chcesz mieć 100% pewność to lepiej kupić nowe (50 zł chyba)
Bije od samego początku czy po rozgrzaniu? pompę wody sprawdziłeś? Ogólnie to ciężko utrafić z tym odpowietrzaniem, ja zawsze podnoszę lewe koło do góry, leje plyn na full, kilka ściśnięć wężami, dolewam pod korek żeby tą rureczką przelewową polecialo do chłodnicy, przejażdżka, chłodzenie znów dolewam i jest zawsze ok. Pamiętam na początku miałem z tym problemy :P

bogib184 

Wysany: 2010-05-08, 21:08   

Bije cały czas. Pompa dobra nie ma wycieków, luzu a wirnik kręci się tak jak powinien. Przy dodaniu gazu aż wąż robi się płaski. Termostat nówka Wahler. Odpowietrzał to gość, który jest w bmw obcykany i podejrzewał, że termostat się zaciął, ale nie. Później, że pompa wody jak się rozgrzeje to wirnik się nie kręci, ale jest ok. Wywaliłem termostat, zalałem wodą, ale wywala płyn i z odpowietrznika w zbiorniczku nie mam strumienia. Chłodnica zimna, a z odpowietrznika non stop leci woda z drobnymi bąbelkami powietrza. Na przegrzanym zrobiłem ze 400 km, ponieważ na wskaźniku miałem połowę, a okazało się, że tam gdzie czujnik nie było wody tylko gorące powietrze. Moje poprzednie m40 tak się skończyło. Teraz jak się poskłada do kupy to jak nie będzie strumienia z odpowietrznika to nie zrobię nawet 1 km.
Ostatnio zmieniony przez bogib184 2010-05-08, 21:19, w caoci zmieniany 1 raz  

WAGINGOX 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 08 Maj 2010
Skd: KRAKÓW
Wysany: 2010-05-09, 10:30   

MIALEM KIEDYS TAKI MOTOR W E-30,OBJAWY BYLY JAK U CIEBIE,JAK ZDJOLEM GLOWICE OKAZALO SIE ZE PADLA TYLKO USZCZELKA!!!SRUBY KONIECZNIE NOWE!!!ZDEJMIJ GLOWICE I DAJ JA DO SPRAWDZENIA,NIE KUPUJ NIEPOTRZEBNIE DRUGIEJ!!!DAJ ZNAC CO TAM BYLO. :papa:

bogib184 

Wysany: 2010-05-09, 12:54   

Dam na pewno info co i jak. Uszczelkę się kupi firmową i śruby też będą nowe :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: