Wysany: 2010-05-20, 18:20 Obieg wody w głowicy M20
Mam taki problem że wpadła mi do kanału wodnego w głowicy jedna nakrętka z kolektorów na klucz 13
Wleciała tędy gdzie przykręca się obudowę termostatu i utkwiła tam gdzie jest czerwona kropka:
I teraz moje pytanie czy woda podczas obiegu tamtędy wypływa czy wpływa ? Bo jeżeli wylatuje do obudowy termostatu z głowicy to lipa i muszę ją jakoś wydłubać żeby mi przypadkiem nie wpadła do pompy wody
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Przykre ale po to się właśnie zakrywa otwory podczas montażu żeby do nich nic nie wpadło.
Magnes na elastycznym przewodzie cię ratuje. A jak nie demontaż czapki.
Pociesze cię mnie kiedyś wpadła podkładka i leżała na denku tłoka... można powiedziec złośliwość rzeczy martwych lub prawo Murphyego. Musiałem ściągać głowice od tamtej pory zatykam wszelkie otwory podczas napraw by uniknąć takich niespodzianek.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Przykre ale po to się właśnie zakrywa otwory podczas montażu żeby do nich nic nie wpadło.
Magnes na elastycznym przewodzie cię ratuje. A jak nie demontaż czapki.
Pociesze cię mnie kiedyś wpadła podkładka i leżała na denku tłoka... można powiedziec złośliwość rzeczy martwych lub prawo Murphyego. Musiałem ściągać głowice od tamtej pory zatykam wszelkie otwory podczas napraw by uniknąć takich niespodzianek.
Minutę wcześniej wyciągnąłem folię ze wszystkich wlotów bo składałem silnik Liczę na to że wyciągnę ją jutro magnesem na elastycznym chwytaku a jak nie to trudno niech tam sobie zostaje Nie będę zdejmował czapki.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !