loco Poszukaj zanim napiszesz !!! Styl Życia Gnoja
Doczy: 17 Lut 2010 Skd: Kluczbork
Wysany: 2010-05-25, 20:31 Podłączenie m50
Witam
Pisze z zapytaniem czy nie wie ktoś z was dokładnie jak podpiąć wiązkę silnika do m50b25? Wiązka jest z takowego silnika, lecz jest kilka wtyczek takich samych i za bardzo nie wiem gdzie która ma być podpięta
Jeżeli temat już był poruszany na forum to sorki ale nic konkretnego nie znalazłem
u mnie w m52 i po włożeniu na jego miejsce m50, każdy czujnik mimo że ma tyle samo pinów np 3szt, ma różne prowadzenia wtyczek i nie sposób ich zamienic. byc może to kwestia osprzętu u mnie jest siemens, u Ciebie może byc Bosh i wtyczki są jednakowe, ale przyjrzyj się im dokładnie czy wejdą naprzemian.
loco Poszukaj zanim napiszesz !!! Styl Życia Gnoja
Doczy: 17 Lut 2010 Skd: Kluczbork
Wysany: 2010-05-26, 17:54
osprzęt mam boscha, i niestety wchodzą na przemian:/
moge Ci schemat podesłac na maila to kolorami kabli dojdziesz co do czego, tylko podaj maila na PW i napisz z ktorego roku to m50 i czy vanos czy nie.
p.s silnik krokowy już podpięty? powinien buczec po przekręceniu stacyjki, no i czujnik położenia pzepustnicy ten w dolocie, to wtyczka do niego przychodzi z końca wiązki (obok niej jest wtyczka pod przepływke), gdzie indziej nie idzie jej podłączyc, bo kabel nie sięga, tyle z grubsza.
zostają jeszcze czujnik poł. wału i położenia wałka rozrządu, ale to juz po kolorach sie dojdzie.
Ostatnio zmieniony przez marcinek84 2010-05-27, 09:56, w caoci zmieniany 1 raz