BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Podłączenie m50
Autor Wiadomo
loco 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Styl Życia Gnoja

Doczy: 17 Lut 2010
Skd: Kluczbork
Wysany: 2010-05-25, 20:31   Podłączenie m50

Witam :)
Pisze z zapytaniem czy nie wie ktoś z was dokładnie jak podpiąć wiązkę silnika do m50b25? Wiązka jest z takowego silnika, lecz jest kilka wtyczek takich samych i za bardzo nie wiem gdzie która ma być podpięta :help:
Jeżeli temat już był poruszany na forum to sorki ale nic konkretnego nie znalazłem ;/

Pozdro

marcinek84 

Pomg: 3 razy
Doczy: 08 Kwi 2008
Skd: kraków
Wysany: 2010-05-25, 20:55   

u mnie w m52 i po włożeniu na jego miejsce m50, każdy czujnik mimo że ma tyle samo pinów np 3szt, ma różne prowadzenia wtyczek i nie sposób ich zamienic. byc może to kwestia osprzętu u mnie jest siemens, u Ciebie może byc Bosh i wtyczki są jednakowe, ale przyjrzyj się im dokładnie czy wejdą naprzemian.

loco 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Styl Życia Gnoja

Doczy: 17 Lut 2010
Skd: Kluczbork
Wysany: 2010-05-26, 17:54   

osprzęt mam boscha, i niestety wchodzą na przemian:/

marcinek84 

Pomg: 3 razy
Doczy: 08 Kwi 2008
Skd: kraków
Wysany: 2010-05-27, 09:54   

moge Ci schemat podesłac na maila to kolorami kabli dojdziesz co do czego, tylko podaj maila na PW i napisz z ktorego roku to m50 i czy vanos czy nie.

p.s silnik krokowy już podpięty? powinien buczec po przekręceniu stacyjki, no i czujnik położenia pzepustnicy ten w dolocie, to wtyczka do niego przychodzi z końca wiązki (obok niej jest wtyczka pod przepływke), gdzie indziej nie idzie jej podłączyc, bo kabel nie sięga, tyle z grubsza.
zostają jeszcze czujnik poł. wału i położenia wałka rozrządu, ale to juz po kolorach sie dojdzie.
Ostatnio zmieniony przez marcinek84 2010-05-27, 09:56, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: