Wysany: 2005-02-21, 19:36 regulacja zawororów czy SOBIE poradze
w mojemj malutkiej trzeba dokonac regulacj
ogulnie wiem jak to sie robi bo robiem to w polonezie 1,6 2,0 , maluchu, zuku wiec mysle ze i w beemce se poradze a pytanie mam takie moze ktos posiada fotke gdze wicac regulacje bo niewiem czy niema tam jakis niespodzanek w postaci dziwnych sróbek itp i na co uwazac
Jeśli zrobiłeś to samodzielnie w Polonezie to dasz sobie bez problemu radę w Beemce - w/g mnie ustawia się łatwiej jedynie jest troszke więcej cylindrów i jak zwykle przy takich pracach nie należy się spieszyć !
Pozdro.
Dodam jeszcze ze ja używam do przestawiania krzywki nitu aluminiowego o odpowiedniej gróbości zakrzywionego pod kontem około 45 stopni i uważaj by nic nie wpadło Ci do silnika oraz by nie zerwać gwintu nakrędki ( drobnozwojny - ciężko zdobyć nową )
do tego do czego uzywasz nitu genialnie rowniez nadaje sie klucz ampulowy rozmiar 2 potrzebny jest jeszcze koniecznie oczkowy klucz 10mm
Anonymous Go
Wysany: 2005-02-23, 01:03
Ustawienie zaworów w twoim bmw jest łatwiejsze niż zrobienie tego w maluchu na przykład.Tutaj nie trzeba znać kolejności zapłonu, bo wszystko widac jak na dłoni.A ja do przestawiania dzwigienki urzyłem zardzewiałego drutu i jezdzi.Cud techniki normalnie