BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] Elektryczne szyby i szyber
Autor Wiadomość
Majster 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-07-28, 16:12   [E30] Elektryczne szyby i szyber

Witam.mam pytanko do znawców tematu nie mam u siebie elaktrycznych szybek i szybru a ze mam wszystkie silniczki,prowadnice i wiazke z drugiej to pytanko jak najlatwiej podlaczyc to wszystko,wyciągnąć wiązke z tamtej?? gdzie puścić kable i pod co podpiąć:) z góry dzieki:) pozdrawiam

A i co z Check Kontrol bo tez pójdzie z tamtej. tylko ze tamto jest z 2.5 a ja mam 2 litry to tez jest wazne??
Ostatnio zmieniony przez Majster 2010-07-28, 16:14, w całości zmieniany 1 raz  

lijo1979 

Wysłany: 2010-07-31, 15:01   

Jeśli chodzi o elektryczny szyber to:
Wszystko jest plug&play. Wymieniasz całą płytę z silniczkiem a kabel ciągniesz przy szybie pod podsufitką w kierunku na lewy słupek (z tego co pamiętam jak zakładałem:) ) końcówkę (jeden przewód) podłączasz do miltikostki pod kolumną kierownicy - jest tylko jedno miejsce w które można go wsadzić :)
Wtykasz przekaźnik K5 albo K8 - nie pamiętam dokładnie, no i wszystko gotowe!!

Jeśli chodzi o elektryczne szyby:
Przy zawiasach drzwi są złączki osłonięte gumą. Zależnie od wersji mają wyprowadzenia po stronie karoserii na elektryczne szyby lub nie. Jeśli takowych nie mają będziesz musiał pociągnąć kable osobno (ja niestety tak mam). Wiązka przy skrzyni jest prosta do ułożenia, następnie podłączasz wszystko do multikostki pod kierownicą. Przekaźnika nie trzeba było dokładać ponieważ jest wspólny z jakimś innym układem.

Szczegółów nie pamiętam ponieważ robiłem to 3 lata temu ale mam nadzieję że coś Ci naświetliłem temat.

Jeśli chodzi o Check Control to tutaj mogę tylko powiedzieć, że występowały przy silnikach M20 i komputer powinien to obsługiwać. Niestety pewny nie jestem i mogę się mylić.
Ostatnio zmieniony przez lijo1979 2010-07-31, 15:04, w całości zmieniany 1 raz  

Majster 

Wysłany: 2010-08-01, 13:26   

dzieki wielkie:) myśle ze sobie porade

maro 

Wysłany: 2010-08-09, 22:26   

Czy sam el silnik od szybra jest taki sam w wąskiej jak i w szerokiej ? Czy może się jakoś różnią wielkością itp ?

lijo1979 

Wysłany: 2010-08-10, 15:02   

zgodnie z realoem sa takie same:

90 rok
http://www.realoem.com/bm...096&hg=54&fg=05

83 rok

http://www.realoem.com/bm...099&hg=54&fg=05
Ostatnio zmieniony przez lijo1979 2010-08-10, 15:03, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu