BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BMW e34 530 V8 nie równa praca silnika.
Autor Wiadomość
Arti89 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-09-24, 22:01   BMW e34 530 V8 nie równa praca silnika.

Mam taki problem od którego ręce mi już opadają bo nie wiem co jest nie tak.
A więc już wyjaśniam o co chodzi silnik pewnego dnia przestał chodzić na wszystkie gary więc pomyślałem że może świec albo cewki wymieniłem wszystkie świece i cewki i nadal nic żadnego polepszenia. No to mówię może czujnik położenia wału i nadal nic. Wymieniłem filtr paliwa, powietrza, cewki,świece, czujnik położenia wału i nadal nic. To zabrałem się za wymianę komputera po założeniu silnik zaczął chodzić ale po 20minutowej przejażdżce znów się to zaczęło że nie pali na wszystkie gary. I już naprawdę nie wiem co jest z tym silnikiem czy to coś w elektryce czy mechanice. Proszę o jakieś rady??
Ostatnio zmieniony przez Arti89 2010-09-25, 07:25, w całości zmieniany 1 raz  

Sosen 
BORN TO DRIVE

Wysłany: 2010-09-25, 08:08   

mierzyłeś może ciśnienie w cylindrach?

e36 318ti compact szrotex
Ostatnio zmieniony przez Sosen 2010-09-25, 08:09, w całości zmieniany 1 raz  

Arti89 

Wysłany: 2010-09-25, 19:31   

mierzyłem ciśnienie jest oki :) jeszcze jest taka wada że jak załącz na wszystkie gary to podczas jazdy wcisnę sprzęgło i samochód zgaśnie

[ Dodano: 2010-09-25, 21:10 ]
opisze co teraz zauważyłem gdy silnik jest zimny to silnik odpala ładnie i chodzi równo gdy ruszam i i w trakcie wcisnę sprzęgło silnik zgaśnie no i znów go odpalam i chodzi elegancko gdyby nie te gaśnięcie gdy już jadę w dłuższą trasę silnik i się rozgrzeje auto to silnik nie chodzi na jeden cylinder ale za to jak wcisnę sprzęgło to już nie gaśnie. Zatrzymuję się zgaszę silnik i odłączę komputer na 5min. i za chwilę podłącze to auto znów chodzi normalnie ale po pewnym czasie znów jest to samo. i tak mogę w kółko przypominam że komputer jest sprawny bo już zmieniałem i był efekt taki sam.

Tomek1234 

Wysłany: 2010-09-26, 07:48   

Nie wiem czy to ci pomoże ale ja osobiście bym ściągnął wszystkie wartości czujników itp. ( serwisówka ) posprawdzał je a jeżeli nie to to bym prześwietlił wiązkę silnika może coś gdzieś czasami nie łączy albo słaby styk jest

Arti89 

Wysłany: 2010-09-26, 11:04   

wczoraj zauważyłem że czujniki spalania stykowego były popękane osłony plastikowe ale nie wiem jak sprawdzić czy są dobre

Odpowiedz do tematu