BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[e30]naprawiana łapa skrzyni, auto drży, stukanie w kole.
Autor Wiadomość
turuss 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2012-01-19, 23:19   [e30]naprawiana łapa skrzyni, auto drży, stukanie w kole.

Witam.
W sobote ze wzgledu na opady sniegu ktorego nie moglem sie doczekac wyjechalem sobie troche polatac bokami moją e30. Pech mnie dopadl i pod warstwą puszku był kamień i zachaczyl o lape skrzyni, którą wyrwał.. Dziś kupiłem poduszki skrzyni i jeszcze kilka rzeczy ktore mialem do wymiany, oddalem auto do mechanika. Mechanik wspawal nowe blachy do mocowania łapy i wszystko ok. Tylko auto ma drgania po uruchomieniu silnika. Czy jest mozliwe ze poszla poduszka pod silnikiem przez to ze caly silnik pociaglo ze skrzynią? mechanik obstawiał ze to lewa poduszka?
jak sądzicie?
Druga sprawa. to taka ze są stuki w pawym tylnim kole ktore sie pojawily przed tą ostatnią awarią, raz są a raz ich nie ma?

Pomocy ;) wypowiedzcie sie co to moze byc?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-03-05, 09:35, w całości zmieniany 1 raz  

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2012-01-20, 08:42   

Te drgania są podczas jazdy czy kiedy auto stoi w miejscu? Trzeba poduchy silnika zobaczyć, bardzo możliwe że to one. Jeszcze napisz co za silnik.

E30 + E91

turuss 

Wysłany: 2012-01-20, 13:11   

Silnik b16m40. 1990r.
stoje w miejscu i czuje drgania. Znajomy mechanik ktory mi robil z autem po przejechaniu do mnie do domu stwierdzil ze mogla zostać naruszona lewa poduszka silnika bo prawa byla w porządku. przez to ze silnik caly przekrzywilo bo skrzynia byla bez łapy i ze moze dlatego..

a te stuki w prawym tylnim kole? cos sie poluzowalo? wytłukło ? co to moze byc?

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2012-01-20, 14:36   

Może wydechowi też się dostało i gdzieś dotyka rura czy tłumik do budy?

E30 + E91

turuss 

Wysłany: 2012-01-23, 00:15   

Wczoraj wjechalem sobie na kanał i pogrzebalem troche. Mialem delikatnie tlumik odpaniety koncowy wiec go zamocowalem porządnie. Srodkowy tlumik dotykał budy ale dosc konkretnie i musialem go mocno odciagac zeby zrobil sie luz miedzy nim a buda i wcisnalem tam szmate na chwile i wycofywalem z garazu i stuk byl nadal, te stuki napewno nie przez uklad wydechowy..
Dziś stukało, stukalo... Podjechalem pod dom zostawilem auto, po pol godz wracam ruszam i nie stuka.. i zrobilem 70km bez jakiego kolwiek stukania, pukania.. także juz zgłupiałem. Zobaczymy czy powroci.. oby nie.
Pozdroo ;)

marcin2lo18 

Wysłany: 2012-01-23, 07:12   

W tylnym kole to może łożysko?? Podnieś auto z tamtej strony i spróbuj kołem poruszać na boki, jak ma luzy to łożysko padło

turuss 

Wysłany: 2012-02-03, 14:43   

to była półośka ;)
Koszt - używana 40zł ;)

Odpowiedz do tematu