BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
M50 w e30 szarpie przy ruszaniu
Autor Wiadomość
zelek.um 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-11-10, 15:48   M50 w e30 szarpie przy ruszaniu

Witam mam mały problem. Ciężko to tak bezpośrednio opisać... Mam jakby czuły bardzo pedał gazu na pierwszy nacisk. Na wszystkich biegach to czuć a najbardziej jak jadę na jedynce i mam ok 1500-1700obrotów trzymam lekko wciśnięty pedał gazu i auto mi zaczyna skakać jakby raz łapie raz nie. Byłem na kompie i sonda nie żywa to wymieniłem na niby żywą silnik lepiej pracuje nie buja go już na wolnych i pracuje już regularniej, więc sonda raczej odpada (?).
Ustawiałem przepustnice i czujnik i zrobiłem teraz najniższe obroty jakie tylko mogę mieć na jałowym i jest lepiej bo mogę trzymać obroty poniżej 1500 i jakoś ruszać normalnie bo tak szarpało od samego początku jak miałem trochę wyżej podkręcone obroty na przepustnicy no ale te 1500-1700 ciągle szarpie...

Adaasko 
METH

Wysłany: 2011-11-10, 16:57   

zeluś ma chyba skrzynie i sprzegło m20 o ile pamietam, moze byc to tego wina, ze jednomas?

zelek.um 

Wysłany: 2011-11-10, 17:06   

tylko sprzęgło m20b20 lekkie ale nie najlżejsze. Myślę osobiście że nie powinno tutaj mieć to wpływu bo czuć zależność od obrotów silnika.

SUCHARUS 

Wysłany: 2011-11-11, 19:48   

Adaasko napisał/a:
zeluś ma chyba skrzynie i sprzegło m20 o ile pamietam, moze byc to tego wina, ze jednomas?

ja jezdze na setup'ie m50 + skrzynia z m20 wszystko sprawuje sie rewelacyjnie zadnych szarpniec itp.....

wina napewno bedzie lezala w tarczy......tylko teraz pytanie czy masz tez z m20 czy moze pokusiles sie o wlozenie tarczy z dwumasu jezeli tak to takie szarpania beda wystepywac z racji braku tlumikow na tarczy....jesli mas z m20 pewno cos jest z nia nie tak....sprezyny czasem w niej lataly?
Ostatnio zmieniony przez SUCHARUS 2011-11-11, 19:49, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu