Wysłany: 2010-10-19, 19:21 Swap M40 na M20 - spięcie wiązki silnikowej z kabinową
Więc tak przełozyłem wszystko co mechaniczne oraz komputer i wiązke silnikową teraz potrzebny ktoś kto ogarnia spięcie wiązki silnikowej M20 z wiązką kabinową m40. Podobno trzeba dosłownie zamienić miejscami kilka pinów w kostce ale niemam o tym pojęcia i boje się spalić instalacje. Jak byście mogli mi powiedzieć co mam zrobić to byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za pomoc. pozdro.
_________________ NISKO I POWOLI ALE ZAWSZE BOKIEM
kurde o mnie gniazda do siebie pasują ale kable kolorami mi sie nie pokrywają kumpel mi powiedział ze coś tam trzeba mostkować w tym złączu i jakiś piny pozamieniać ale nie wie które
_________________ NISKO I POWOLI ALE ZAWSZE BOKIEM
kolega pseudo elektryk powiedzial ze sie tego podejmie. auto do niego trafilo a po tygodniu zrzekl sie zadania. kostki zostaly odciete przez niego a slad po nich zaginął. i kable wisza a ja sie borykam z problemem. z tym ze ja mam tak ze mam wiecej kabli od wiazki z kabiny niz z silnika.
Wysłany: 2010-10-20, 16:53 wiazka
Siemka ja robiłem swapa z m40 1.8 na m20b25 i powiem ci ze nic z kolorami ani z pinami nie kombinowałem.Po prostu przykręciłem kostkę z m20 do wiązki komory silnika (okrągła zakręcana) i samochód pali jeździ i jest wszystko okej.Jak chce mogę podjechać i lukniesz jak u mnie jest.
_________________ Zycie zaczyna sie po e30 )
BMW E21 323i Alpina C1 '81
BMW E28 524td '84
BMW E21 323i oryginal[/b]
Wysłany: 2010-10-21, 01:02
kolory w zlonczu budy i wiazki silnika nie musza sie zgadzać.tak jak pisze blue...było trzeba skrecić zloncze i niczym sie nie przejmować.z m40 na m20 nic nie trzeba modzic z elektryką no chyba ze to m20 jest jeszcze na starym typie zloncza to wtedy nie pasuje.
stary typ z 85r bez silnika krokowego tylko baczek podcisnieniowy...:/
[ Dodano: 2010-10-21, 11:51 ]
a jeszcze mam jedno pytanko. powiedzcie mi czy wiazka od nowego typu m20 pasuje do starego typu.???? tzn czy bedzie wszystko chodzic jak nalezy