Wysłany: 2010-10-24, 18:27 [E32] M30B35 z EML na zimnym silniku brak wolnych obrotów
Witam.
Mam 735iA '91 silnik M30B35 z EML na biegu jałowym brak wolnych obrotów po odpaleniu. Po ok 2-3min trzymania go na wyższych obrotach, pracuje już normalnie.
Dodam, że auto miało LPG (odłączone) i przepływomierz w opłakanym stanie.
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
wymień ten przeepływomierz kolego i sprawdz sobie jeszcze silniczek krokowy on odpowiada za wolne obroty moze byc tak ze jest bardzo zajeba.... czyli brudny hehe przeczysc go i moze przyczyna zniknie sprawdz filtr powietrza przy okazji ps. silniczek krokowy czysc benzyna albo wymmien na nowy
Ostatnio zmieniony przez ciosek87 2010-10-25, 11:41, w całości zmieniany 1 raz
wymień ten przeepływomierz kolego i sprawdz sobie jeszcze silniczek krokowy on odpowiada za wolne obroty moze byc tak ze jest bardzo zajeba.... czyli brudny hehe przeczysc go i moze przyczyna zniknie sprawdz filtr powietrza przy okazji ps. silniczek krokowy czysc benzyna albo wymmien na nowy
EML czyli elektroniczna przepustnica. Te urządzenie wyklucza obecność krokowca.
Zobacz yoshi, czujnik przepustnicy i sam EML, czy prawidłowo funkcjonuje.
Wysłany: 2010-10-25, 12:31
jak juz myc to nafta
a czy przy eml czujnik temp moze miec wplyw?? ssanie itp?
wydaje mi sie ze przeplywka nie ma nic do wolnych obrotow??? nie wiem ja z eml ale u mnie m20 i m30 chodzi bez przeplywki calkiem dobrze m50 tez i trzyma wolne.
Siemka.
Przepływkę muszę pożyczyć od kogoś na próbę, a co do EML to jak przekręcę kluczyk to zapala się kontrolka EML, jak zapalę silnik gaśnie. Więc chyba to nie EML.
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86