Wysłany: 2010-11-08, 19:47 pomoc w dylemacie
siema...
kupilem sobie ostatnio takie cos http://www.volksforum.com...ead.php?t=54490 i problem tkwi w tym zejest rozstaw 5x112 a ja chce to wrzucic do swojego delfinka -czyt delfinmetalic e30 czyli 4x100. sa to felgi o nieznanym mi et ''nie ma nigdzie napisane'' przylozone do auta ranty sa na rowni z progiem nadkola. i nie wiem czy ...... robic dystans ze zmiana rozstawu, spawac i nawiercac na nowo 4x100 i chyba moj najgorszy pomysl zmieniac rozstaw auta na 5x112- nie wiem czy jest to mozliwe wiedzac ze wszystko jest mozliwe... fele jak narazie poszly na polerke i beda cale w alu poler...w sumie kasa nie sr...m i chcialbym to zrobic jakos po taniosci jakies propozycje?
z gory dziekuje za pomoc
Wysłany: 2010-11-08, 20:19
z tego co sie orientowalem spawanie a dystans podobna cena!! ale ja negatywnie podchodze do poszerzania nadkoli lubie ich orginalosc!!! a dystans ok min2 cm bedzie raczej przegieciem!! chyba ze te 2 cm wybrac miesa z fegi od srodka .... no nie wiem dlatego pisze
Wysłany: 2010-11-08, 22:25
Potrzebni ci następujący "fachowcy";
1. spawacz
2. tokarz
zaspawasz otwory, przetoczysz, następnie na odpowiedniej podziałce rozbisz nowy rozstaw oznaczasa i rozwiercasz, następnie fazujesz lekko otory i powinno być ok.
Najlepiej jak zrobi ci to ktoś kto już to robił i nie będzie się uczył na Twoich kołach
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Sebabmw 2010-11-08, 22:26, w całości zmieniany 1 raz