BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
OBC II - od czego sa te kostki
Autor Wiadomość
strzelba 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2008-01-26, 14:17   OBC II - od czego sa te kostki

witam

podpinam sobie wlasnie imobilajzer do OBC II i za chiny nie moge sie doszukac gdzie podpiac te kostki

1 - wychodzi z wiazki od czujnika temp
2 - wychodzi gdzies z glownej wiaski za zegarami

i zastanawia mnie jeszcze ta kostka ona tez wychodzi z wiazki od czujnika temp i jak dla mnie to pod nia powinno sie podpiac jakis wlacznik otwarcia maski czy cos podobnego jesli sie myle po poprawcie mnie a jesli macie jakies fotki jak to wyglada to bede wdzieczny

a i czy przez te dwie nie podpiete kostki moze byc tak ze imobilajzer nie blokuje odpalenia auta

MaSTeR

Wysłany: 2008-01-26, 19:00   

z tym pod maska masz racje to czujnik otwarcia klapy...

co do 2) to nie wiem czy podlacztles od OBCII ta manetke gdzie sie funkcje przelacza jesli nie to wlasnie do tego jest.

co do 1) to nie mam pojecia nie pamietam juz :(

strzelba 

Wysłany: 2008-01-26, 20:41   

manetka jest podpieta i dziala
natomiast jest taka sytuacja ze imobilajzer nie blokuje mozliwosci odpalenia auta

MaSTeR

Wysłany: 2008-01-26, 22:16   

wiec tak o ile dobrze pamietam to do tego calego imobilajzera bylo jeszcze takie badziewie w drzwiach kierowcy (taki jakby dodatkowy zamek) i z tego kabluchy szly do niby centralki. To samo tyczy sie pewnie tych kabli co nie wiesz gdzie podpiac.

centralka ta byla przykrecana na 2 wkretach pod kokpitem ood strony kierowcy (jakos tak pod podszybiem) szla do niej szeroka zielona kostka (nie pamietam z czego) i prawdopodobnie te twoje kabluchy

Nie wiem tylko czy ten dodatkowy zamek w drzwiach nie byl jakims innym wyposazeniem dodatkowym procz imobilajzera i nie potrafie tego sprawdzic.

Natomiast moge sprawdzic czy dziala u mnie imobilajzer jak tylko powiecie jak sie go ustawia na ten magiczny kod.
Ja mam przelozona cala kompletna instalacje z innego iSa z prawie full opcja ale robilem to daaawno i nie pamietam, za to wiem ze duzo kabli zostalo bez zadnego podlaczenia (tylko nie wiem czemu ani z czego te kable)

Wszystko co napisalem nie jest sprawdzone to tyle co pamietam mniej wiecej, jak cos to po niedzieli moge zajrzec i powiedziec co u mnie wisi a co jest gdzies podlaczone (o ile rozeznam sie w tym gaszczu).

P.S.
Wlasnie wpadlem na to ze do licznika procz tej zoltej podluznej kostki byly wpiety ten kabel (2) z OBCII, do licznika jest taka magiczna przystawka do ktorej wchodzil ten kabelek.

sory za skladnie ortografie i za to ze pewnie nikt nie zakuma o co mi chodzilo :P

strzelba 

Wysłany: 2008-01-26, 22:30   

co do kodowanie imobilazjera to jest tak:
przekrecasz stacyjke w pozycje 1
naciskasz CODE na OBC
ustawiasz kod (klawiszami 1000; 100; 10; 1)
wylaczasz stacyjke
i potem aby odpalic auto to powinno by tak
przekrecasz stacyjke pokazuje sie na OBC napis CODE ---- wtedy klawiszemi 1000; 100; 10; 1 wpisujemy kod i naciskamy CODE albo RES (nie pamietam) i powinno sie dac odpalic auto
natomisat jesli nie wpiszemy kodu to auto nie powinno odpalic
a jesli 3 razy zle podamy kod to powinna zawyc syrenka od imobilajzera

MaSTeR

Wysłany: 2008-01-29, 15:07   

no dobra niby wprowadzilem kod po pierwszym przekreceniu stacyjki zamiast godziny pokazalo sie ----CODE wpisuje kod zapala... nie wpisuje kodu zapala.... ale co najdziwniejsze jak go zgasze i znow odpalam to juz o kod nie pyta, nie wiem czy dobrze go zakodowalem :/

chlopiec 

Wysłany: 2010-11-28, 15:59   

Chciałbym podłączyć się do tematu i zapytać gdzie podłączyć białą kostkę z czerwonymi kabelkami widoczną poniżej na zdjęciu. Domyślam sie, że gdzieś do tej całej białej kości prądowej pod centralką OBC II, ale gdzie dokładnie?

Czy niepodłączenie tej kostki ,powinno spowodować , że coś nie będzie działać?
I jeszcze takie pytanko , czy odpalenie tzw."ukrytych funkcji" obc polega tylko na jednoczesnym wciśnięciu przycisków 1 i 1000 lub 10 i 100 , bo jakoś nie umiem tego uruchomić.

Odpowiedz do tematu