Witam Niedawno kupiłem 2.4td jednak wyszło na to że silnik to kompletne padło a budę zawieszenie itd mam wszystko zdrowe. Mam okazyjnie do kupienia jako dawcę e32 z silnikiem 3.5l i tu pytanie czy dużo będę miał problemów z przełożeniem silnika? Czy w ogóle go tam zmieszczę i czy warto się w to bawić Niżej zdjęcie samochodu...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sty 2009 Skąd: Golub-Dobrzyń (CGD)
Wysłany: 2010-11-29, 13:45
A nie lepiej kupić goły motor 2.4 td bez osprzętu
zmieścić to on tam się zmieści tylko czy to opłacalne z diesla na benzyniaka. Dochodzi zmiana przewodów paliwowych, zbiornika itp.
Ostatnio zmieniony przez Karol E30 2010-11-29, 13:48, w całości zmieniany 1 raz
Na początku chciałem mieć dizla jednak 3 miesiące męczarni jakoś odpycha mnie a w szczególności 2.4td . Dlatego wpadłem na pomysł zmiany silnika na benzynowy czy przewody paliwa itd nie pasowały by od e32 Trafił mi się taki okręt do kupienia tanio ale nie wiem czy warto to wszystko robić. A jeśli chodzi o dizla to jaki silnik byście polecili by był w miarę dynamiczny?
m57 to raczej dobre motory ale nie wiem jaki masz budżet. pisałem kiedyś do pewnej firmy jaki koszt włożenia takiego motoru do e30 to dostałem coś takiego
1. Silnik 3.0 D - 184 KM- 194KM, skrzynia 5 biegowa manual - koszt ok 11 tys złoty
2. Silnik 3.0 D - 204KM, skrzynia 6 biegowa manual - koszt ok 12-15 tys złoty
3. Silnik 3.0 D - 218KM, skrzynia 6 biegowa manual - koszt ok 14-17 tys złoty
4. Silnik 3.0 D - 231KM, skrzynia 6 biegowa manual - koszt ok 16-19 tys złoty
5 . Silnik 3.0 D wersja na podówójnych turbinkach - 272-286 KM, skrzynia 6 biegowa manual - koszt ok 20-25 tys złoty
ceny są za robotę z częsciami wszystko od a do z ale nie mało. to było w maju tego roku
_________________ dbałość o detale to dążenie do perfekcji lecz perfekcja nie jest detalem