iGeO Poszukaj zanim napiszesz !!! Bóg mnie wybrał ;DD
Wysłany: 2010-12-25, 11:25 Zagadka ! BMW e30 316i m40 nie Pali ;(
Witam mam problem ,a mianowicie zaczne od poczatku pewnego dnia zachciało mi sie palic kapcia ,duzo razy strzelałem ze sprzegła (jedynka ,dwojka ) (znowu jedynka i dwojka) i tak z kilka razy az do moment gdy na dwojce zaczela smazyc. Gdy juz zakonczylem zabawe poczulem taki metaliczny zapach cos jak sprzegło ale to nie było to ;D auto stało z 1 godzine i chcialem je zapalic co sie okazało ze rozrusznik kreci natomiast nawet troche nie zagada beemka wykrecilem rozrusznik i sie okazało ze jest sprawny ,tak samo sprawdzilem zeby na kole zamachowym (wiencu) i wszystko jest OK. Nie mam juz pomysłów co sie mogło zrabac (dodam ze sprzegło jest nie spalone napewno bo odpalilem auto z linki i sprzegło zachowywało sie jak do tej pory czyli zajebiscie) Jeszcze co moge dodac to to ze wyciagniety rozrusznik i podpiety na krótko działał ,gdy go rozebrałem to go uszkodzilem ta plastikowa zapadke od bendixa ,wiec juz kupilem nowy rozrusznik za 50 zł ;D Okazyjnie^^ po przesmarowaniu oliwka do maszyn i tawotem wsadzilem go do bawary i o dziwo odpaliła za pierwszym razem ,zgasilem ja i tez odpaliła i tak 6 razy ,zostawilem auto na noc i wczoraj czyli w wigilie zrobiła mi {biiiiip} prezent Znów to samo! prosze POMOCy! Mam nadzieje ze to nie kolo zamachowe bo nie chce mi sie tego robic przy m40 juz bedzie dla mnie prosciej zeswapowac go na cos innego pomocy